POSAO ZA JOŠ 1.000 NIŠLIJA! Insvesticija vredna 60 miliona evra obradovala građane

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2020, 21:59

POSAO ZA JOŠ 1.000 NIŠLIJA! Insvesticija vredna 60 miliona evra obradovala građane

Investicija u Nišu vredna je 60 miliona evra, a u fabrici za proizvodnju prednjih LED svetala za automobile

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je danas da će fabrika kineske kompanije "Singju", koja se gradi u Nišu, doprineti daljem ekonomskom razvoju Srbije.

Čen Bo je u Nišu, sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, obišla radove na izgradnji fabrike "Singju".

- Zbog epidemiološke situacije nisam bila tu 12. marta kad je počela gradnja, a danas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam prijatno iznenađena kada vidim da projekat brzo i uspešno napreduje - rekla je Čen Bo.

Navela je da tokom vanrednog stanja izazvanog epidemijom virusa korona, nije bilo obustave radova na izgradnji fabrike, dodajući da su obe strane zadovoljne saradnjom.

Time se, kaže, pokazuje i da je dobro poslovno okruženje u Nišu.

- Nadam se da će izgradnja fabrike doprineti razvoju kompanije ''Singju'' u Evropi, kao i unapređenju autoindustrije i ekonomskom razvoju Srbije - rekla je Čen i izrazila uverenje da će još kineskih kompanija biti zainteresovano za investiranje u Srbiji i Nišu.

od februara naredne godine posao će dobiti 1.000 ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.