PODUHVAT VREDAN 8 MILIJARDI EVRA: Pogledajte kako će izgledati tunel dužine 19 km i to ispod mora! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Dec.2018, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODUHVAT VREDAN 8 MILIJARDI EVRA: Pogledajte kako će izgledati tunel dužine 19 km i to ispod mora! (VIDEO)

Tunel dužine od 19 kilometara koji bi povezivao nemačko ostrvo Fermarn sa danskim ostrvom Lolandom

Nemačke vlasti odobrile su u petak izgradnju podmorskog tunela za drumski i železnički saobraćaj u vrednosti od osam milijardi dolara koji bi povezivao tu zemlju sa Danskom.

Nemački zvaničnici doneli su tu odluku, uprkos protivljenju aktivista za zaštitu životne sredine.

"Det er en stor dag for Femern-projektet,” siger Claus F. Baunkjær, adm. dir. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i @FemernAS. Tysk myndighedsgodkendelse af #Femern-tunnelen er klar. #dkpol #dktrp https://t.co/8vo1qFtNR7 pic.twitter.com/DxWJKoxnO9

— Femern A/S (@FemernAS) December 28, 2018

, trebalo bi da bude završen 2024. godine, ali su radovi odlagani zbog protesta aktivista za zaštitu životne sredine u Nemačkoj.

Ostrvo Fermarn već je drumskim saobraćajem povezano sa nemačkim kopnom, a novi tunel će u velikoj meri ubrzati drumski i železnički saobraćaj od nemačkih gradova Hamburg, Bremen i Hanover do Kopenhagena, prestonice Danske, i švedskog grada Malmea.

Projekat delimično finansira EU.

BONUS VIDEO: Ovaj aerodrom je SVETSKO ČUDO, a razlozi su OČIGLEDNI

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.