POČINJE PRIJAVA! 200.000 GRAĐANA DOBIJA PO 15.000 DINARA OD DRŽAVE SRBIJE: Evo gde treba da se prijavite već od sutra

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2022, 14:55

POČINJE PRIJAVA! 200.000 GRAĐANA DOBIJA PO 15.000 DINARA OD DRŽAVE SRBIJE: Evo gde treba da se prijavite već od sutra

Država je obezbedila 200.000 vaučera.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da će građani od sutra u svim poštama širom Srbije moći da se prijave za vaučer od 15.000 dinara za odmor u Srbiji.

Građani koji su početkom godine dobili vaučer od 5.000 dinara moći će takođe da se prijave kako bi dobili razliku od 10.000 dinara.

Sutra počinje prijavljivanje za vaučere: 200.000 građana – penzioneri, nezaposleni, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << studenti i oni koji zarađuju manje od 70.000 dinara mogu da dobiju vaučere od 15.000 dinara. Država je za to obezbedila tri milijarde dinara.

Tatjana Matić je rekla u Dnevniku RTS-a da će građani od sutra u svim poštama širom Srbije moći da se prijave za vaučere za odmor u zemlji.

- To je novih 200.000 vaučera u vrednosti od 15.000 dinara. Osim naših građana, pozvala bih i ugostitelje da se prijave. Do sada smo na listi imali više od 2.700 ugostiteljski objekata - rekla je ministarka Matić.

Rok da se iskoriste vaučeri, objašnjava ministarka, je 31. oktobar, uz napomenu da je minimum pet noćenja.

A post shared by Tatjana Matić (@tatjanamatic.official)

- Osim ovih 200.000 vaučera u iznosu od 15.000 dinara, građani koji su već iskoristili svoje pravo i dobili vaučere početkom godine u iznosu od 5.000 dinara imaće pravo da apliciraju ponovo za razliku od 10.000 dinara. To ne ulazi u ovaj broj od 200.000 vaučera - naglasila je ministarka.

Govoreći o proceduri prijave, Matićeva je navela da je građanima potrebna i rezervacija kod ugostitelja kod kojeg žele da provedu odmor, kao i da ona zavisi od toga da li se prijavljuje student, penzioner, nezaposlena osoba...

Ministarka kaže i da se svaki godine obara rekord kada je reč o brzini podele vaučera, te da su najtraženije banje. "Ovo će značiti i građanima, kao i našoj domaćoj turističkoj i ugostiteljskoj industriji", ističe Matićeva.

Istakla je da je prošla godina bila rekordna za domaći turizam. "U vreme kovida koje je bilo najteže za sektor turizma i ugostiteljstva, Vlada je imala dobre i izbalansirane mere koje su bile usmerene na mere podrške tom sektoru. To je dalo rezultate", naglasila je Matićeva.

Prema njenim rečima, isti trend se nastavlja, a u ovom trenutku preko 5,5 miliona noćenja je u Srbiji, a rast dolazaka stranih turista je preko 150 odsto. Naglašava da je Srbija je postala regionalno najtraženija destinacija, kao i da je u svetskim okvirima postala interesantna lokacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.