POČELA JE PRIJAVA ZA NOVU DRŽAVNU POMOĆ MLADIMA: Ovo je link za prijavu za 100 evra, pratite ove korake i proceduru

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2022, 08:17

POČELA JE PRIJAVA ZA NOVU DRŽAVNU POMOĆ MLADIMA: Ovo je link za prijavu za 100 evra, pratite ove korake i proceduru

Za građana starosti od 16 do 29 godina za dobijanje državne pomoći u izosu od 100 evra počela je prijava od ponoći.

Ministar finansija je u toku jučerašnjeg dana objasnio kako izgleda prijava za novčanu pomoć od 100 evra. Mladi se za novčanu pomoć mogu prijaviti na portalu Uprave za trezor, na liku za prijavu za 100 evra: idp.trezor.gov.rs, od 15. do 30. januara.

- Proces prijave je jednostavan. Neophodno je ukucati jedinstveni matični broj i broj lične >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << karte i izabrati banku u koju želite da se novac uplati. Ako ne postoji račun u banci, samo je potrebno izabrati željenu banku, u kojoj će biti otvoren namenski račun na koji će država uplatiti 100 evra. Posle toga, novac može da se podigne sa ličnom kartom. Za nas je to veoma važna mera, jer želimo da pokažemo da podržavamo mlade, one na kojima naša zemlja ostaje. Ovim pokazujemo koliko su važni i ispunjavamo još jedno obećanje - rekao je Mali.

Ministar je precizirao da prijava traje do 30. januara, a da isplata počinje u februaru 2022. godine.

- Očekujem da ćemo 1, 2 i 3. februara isplatiti sve koji se budu prijavili za 100 evra, a prema podacima, reč je o milion naših sugrađana, koje pozivam da se prijave i da iskoriste ovu mogućnost koju im država pruža - rekao je ministar finansija.

Podsetimo, ministar je naveo kako će i svi penzioneri u februaru dobiti po 20.000 dinara novčane podrške koji će im leći 10. februara, dok će pomoć dobiti i zdravstveni radnici, odnosno 10.000 dinara jednokratne novčane pomoći, što je nastavak kontinuirane podrške zdravstvenim radnicima, ali i, kako je ministar kazao, način da im država još jednom kaže hvala za sve što čine za svoju zemlju i građane.

- Reč je o zdravstvenim radnicima koji su zaposleni u zdravstvenom sistemu, u vojno-zdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije - rekao je ministar i objasnio kako su sve gore navedene mere jako bitne jer podstiču potrošnju i ekonomsku aktivnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.