PKS: UAE šire saradnju sa Srbijom

Izvor: B92, 03.Feb.2014, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKS: UAE šire saradnju sa Srbijom

Beograd -- Ujedinjeni Arapski Emirati zainteresovani su za proširenje privredne saradnje sa Srbijom, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Kako se navodi, delegacija PKS koja je u radnoj poseti UAE boravila od 31. januara do 2. februara, imala je sastanke sa privrednicima i predstavnicima komora u Abu Dabiju, Dubaiju, Ras Al Kajmahu, a srela se i sa predstavnicima srpske dijaspore u UAE.

Dodaje se da su na tim sastancima razmatrane mogućnosti investicionih ulaganja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u domenu poljoprivrede, industrije, infrastrukturnih projekata, kao i mogućnost otvaranja predstavništava banaka čije su centrale u UAE.

"Na svim sastancima ocenjeno je da sada postoji pun politički i privredni konsenzus u Emiratima da se krene u investicionu ofanzivu u Srbiji", naglašava se u saopštenju PKS-a.

Precizira se da je delegacija PKS koju je predvodio potpredsednik komore Raša Ristivojević posetila i jedan od najvećih farmaceutskih kompleksa "Julphar" gde je razgledala vodeću liniju za proizvodnju biotehnoloških lekova, a posebno insulina.

Dodaje se da je prisustvovala i potpisivanju Memoranduma o razumevanju između kompanije "Unionholding" i "Julphara" o otvaranju u Srbiji predstavništva kompanije, čiji će glavni zadatak biti promocija trgovine između dve zemlje u domenu farmacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UAE šire saradnju sa Srbijom

Izvor: Akter, 03.Feb.2014

Ujedinjeni Arapski Emirati zainteresovani su za proširenje privredne saradnje sa Srbijom, saopštila je Privredna komora Srbije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.