PKS: Podsticaji za inovacije, bez praga za reklamne troškove

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKS: Podsticaji za inovacije, bez praga za reklamne troškove

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da će se privrednicima od početka 2019. umesto samo 10 odsto priznavati sva ulaganja u marketinške aktivnosti, odnosno kompletna izdvajanja za reklame knjižiće se kao trošak u poreskim bilansima.

PKS je predložila ukidanje dosadašnjeg praga za marketinške troškove, a Ministarstvo finansija je prihvatilo predlog i tu novinu, uz ranije najavljenu promenu načina obračuna poreske amortizacije, unelo u Nacrt zakona o porezu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na dobit pravnih lica.

Predloženim zakonskim izmenama uvažena su i zalaganja PKS za uvođenje podsticaja privredi za inovacije, istraživanje i razvoj.

Tim izmenama će se ulaganja u istraživanje i razvoj priznavati kao rashod u dvostruko većem iznosu od stvarnog troška, a 30 odsto investicija u nova privredna društva, koja će se baviti inovacionom delatnošću, knjižiće se kao poreski kredit.

Od oporezivanja će biti oslobođeno 80 odsto prihoda ostvarenog korišćenjem intelektualne svojine, piše u saopštenju.

Prema oceni ministra finansija Siniše Malog te inicijative PKS doprinele su da se u nova zakonska rešenja ugradi glas privrednika, a pripremljeni paket poreskih zakona donese smanjenje opterećenja i poreske podsticaje kompanijama i preduzetnicima.

PKS je saopštila da su to prvi koraci ka rasterećenju privrede, smanjenju troškova i poboljšanju poreskog ambijenta i da će 2019. biti godina reformi Poreske uprave i sistema oporezivanja u Srbiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

PKS predložila ukidanje praga za marketinške troškove

Izvor: Danas, 08.Nov.2018

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da će se privrednicima od Nove godine, umesto samo deset odsto, priznavati sva ulaganja u marketinške aktivnosti, odnosno kompletna izdvajanja za reklame knjižiće se kao trošak u poreskim bilansima. Članak PKS predložila ukidanje praga za marketinške...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.