PEČURKE KOJE DONOSE BOGATSTVO: Otkriveno novo mesto u Srbiji gde rastu tartufi (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2021, 17:14

PEČURKE KOJE DONOSE BOGATSTVO: Otkriveno novo mesto u Srbiji gde rastu tartufi (FOTO)

Jedan od lovaca na tartufe otkrio je mesta na kojima najviše nalazi ovu vrstu gljive.

Tartufi, najskuplja i najcenjenija gljiva na svetu, kojoj se pripisuju izuzetna lekovita svostva i čija cena dostiže i 5.000 evra za kilogram, rastu i na Crnom vrhu.

- Crnog vrha nema na spisku mesta u Srbiji na kojima ima tartufa, a ja ih nalazim već treću godinu - kaže jedan "lovac" na tartufe iz okoline Jagodine.

Najviše nalazi crne tartufe, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čija je cena od 50 do 150 evra za kilogram i kaže da su veoma dobrog kvalieta, kao i da ima ljude kojima gljive isporučuje, a dalje ga, kaže, ne zanima šta se sa njima događa i koliko ko na njima zarađuje.

- I u ovom slučaju važan faktor je sreća. Nekada za dan nađem kilogram i više, a nekada za pet dana ni 100 grama - ispričao je i otkrio mesta na kojima ih najviše nalazi.

- To su cerici (mesta gde rastu cerovi), ali sam ih nalazio u tamo gde rastu hrastovi i topole i pored planinskih potoka - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.