PANIKA NAKON NAPADA AJKULE NA HURGADI Oglasio se Seničić: Tamo je preko 1.000 srspkih turista, pojeftiniće aranžmani?

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2023, 11:59

PANIKA NAKON NAPADA AJKULE NA HURGADI Oglasio se Seničić: Tamo je preko 1.000 srspkih turista, pojeftiniće aranžmani?

U Hurgadi je trenutno oko 1.000 turista iz Srbije.

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turistickih agencija Srbije (JUTA), kaže da je državljanin Rusije, koji je juče stradao od napada ajkule u egipatskom letovalištu Hurgada, plivao u delu gde kupanje nije bilo dozvoljeno. Ajkula je, inače, ubrzo posle napada uhvaćena.

- Prema informacijama kojima raspolažem, u tom delu gde je on plivao, kupanje nije bilo dozvoljeno. Juče su bile >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zatvorene plaže. Od jutros imam informaciju da su plaže delimično otvorene uz pojačanu kontrolu. To nije razlog za otkaz aranžmana i to hotelijeri neće prihvatiti - navodi Seničić.

On napominje da turisti iz Srbije koji su u Hurgadi nisu pravili probleme i dodaje da je prilikom boravka na letovanju na svim destinacijama neophodan oprez.

- Uvek se mora voditi računa i biti na oprezu bez obzira na destinaciju. Mogu se desiti i meduze. Moraju se slušati spasioci na plažama. To što su zatvorene plaže na dan-dva jeste mana, ali svi ti hoteli imaju bazene. Naši ljude se uglavnom u Hurgadi i Turskoj kupaju na bazenima, a manje na plažama - kaže sagovornik.

Seničić kaže i da u Hurgadi trenutno letuje oko 1.000 građana Srbije.

- Naših ljudi ima u svim hotelima u Hurgadi, ima ih sigurno oko 1.000 u ovom trenutku. Nemam informaciju da je neko od njih dizao paniku, velika većina njih sve to razume - ističe Seničić.

On objašnjava da Egipat mnogo zavisi od ruskog tržišta, te da bi ovo što se desilo moglo dovesti do smanjenja cena.

- To će naravno biti dobro za naše turiste, ali to je veliko pitanje, moramo sačekati 7 do 10 dana da vidimo šta će da se desi - kaže on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.