PALI SVI REKORDI: Prestonica PREPLAVLJENA stranim turistima - najviše dolaze iz OVE DVE ZEMLJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2019, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PALI SVI REKORDI: Prestonica PREPLAVLJENA stranim turistima - najviše dolaze iz OVE DVE ZEMLJE

U prvih deset meseci 2019. godine u Beogradu je boravilo 893.598 stranih turista.

Beograd obara sve rekorde po broju stranih turista, a prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, u oktobru je zabeleženo povećanje gostiju iz inostranstva za 15,3 odsto, dok je broj noćenja povećan za čak 16,5%.

U srpskoj prestonici je tokom desetog meseca boravilo 109.100 stranaca koji su ostvarili 224.690 noćenja. Najbrojniji turisti u Beogradu u oktobru bili su gosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Kine (12.078), zatim Hrvatske, BiH, Turske i Nemačke, dok su najznačajniji porast ostvarili Turci (+88%), Rusi (+47%), Grci (+38%) i Kinezi (+38%).

U prvih deset meseci 2019. godine u Beogradu je boravilo 893.598 stranih turista, što je 6,9 odsto više nego u istom periodu 2018. pa lako može da se desi da čuvena granica od milion stranaca bude probijena već kada stignu novembarski rezultati, dok će na kraju godine rezultat biti još impozantniji.

Od početka godine, najbrojniji gosti u Beogradu bili su iz Kine, Turske, Nemačke, Hrvatske, BiH, zatim Grčke, Slovenije, Rusije i Crne Gore. Najveći broj noćenja u prvih deset meseci ove godine ostvarili su turisti iz Kine, Turske, Nemačke, Rusije, Hrvatske, Grčke, zatim BiH, Crne Gore, SAD i Izraela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.