Izvor: B92, 16.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oživljava "bakarni" Bor?

Bor -- NIS Jugopetrol i RTB Bor su osnovali preduzeće Jubos, koje će se baviti otkopavanjem i preradom topioničke šljake i proizvodnjom bakra.

U Boru bi ove godine ponovo mogla da zaživi proizvodnja bakra, zlata i srebra. U osnivanje novog preduzeća uloženo je oko 22 miliona evra. NIS je obezbedio 51 odsto, a RTB Bor 49 odsto sredstava i u tom odnosu će biti deljen profit.

"Korišćenjem ovog zarobljenog resursa gde se nalazi potencijal od 300 miliona evra će sigurno omogućiti da Bor bude u radnom satnju u procesu privatizacije i omogućiće da ceo taj potencijal koriste domaće firme", kaže ministar za privredu Miodrag Bubalo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.