Ozbiljne posledice zastoja u pregovorima sa MMF

Izvor: NaDlanu.com, 23.Jan.2012, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozbiljne posledice zastoja u pregovorima sa MMF

BEOGRAD, 23. januara 2012. (Beta) - Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić ocenio je u ponedeljak da zastoj u pregovorima sa Medjunarodnim motenarnim fondom može imati veoma ozbiljne efekte kroz povećanja kamata i manji priliv stranih investicija.

BEOGRAD, 23. januara 2012. (Beta) - Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić ocenio je u ponedeljak da zastoj u pregovorima sa Medjunarodnim motenarnim fondom može imati veoma ozbiljne efekte kroz povećanja kamata i manji priliv stranih investicija."Narodna banka Srbije apeluje da se učine dodatni napori radi postizanja dogovora i nastavka aranžmana sa MMF", kazao je on na konferenciji za novinare.Šoškić je kazao aranžman sa MMF u uslovima medjunarodne finansijske nestabilnosti predstavlja dodatnu garanciju kratkoročne i srednjoročne makroekonomske stabilnosti Srbije."Ključna opasnost je da se Srbija definiše kao zemlja koja nije u potpunosti ispunila dogovor", istakao je guverner.To bi, kako je kazao, značilo zastoj u odnosnima sa MMF što može imati negativne poslediće po devizno tržište, tržište javnog duga i investicije, a dobar odnos sa MMF je uslov i za povoljne kredite medjunarodnih finansijskih institucija.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ozbiljne posledice zastoja u pregovorima sa MMF

Izvor: Beta, 23.Jan.2012

BEOGRAD, 23. januara 2012. (Beta) - Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić ocenio je u ponedeljak da zastoj u pregovorima sa Medjunarodnim motenarnim fondom može imati veoma ozbiljne efekte kroz povećanja kam..

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.