Ovog meseca preuzimanje RBV

Izvor: B92, 04.Mar.2013, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovog meseca preuzimanje RBV

Novi Sad -- Proces preuzimanja Razvojne banke Vojvodine (RBV) mogao da bude završen u toku ovog meseca, kaže pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

On je za Radio Novi Sad rekao da je na dve banke "sužen izbor banaka koje će eventualno preuzeti deo Razvojne banke Vojvodine", napominjući da su u toku pregovori oko ponude i uslova preuzimanja.

"Očekujem da će u toku marta biti završeni pregovori, odnosno biti izvršeno preuzimanje", napomenuo je Radoman. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Na osnovu odgovarajućeg sporazuma, koji su republička i pokrajinska vlada zaključile krajem prošle godine, deo imovine i obaveza RBV biće prenet na banku preuzimaoca, a deo na novoosnovani Razvojni fond Vojvodine.

Pokrajinska skupština je nedavno usvojila odluku o izdavanju obveznica pokrajine, u iznosu od sedam milijardi dinara, za dokapitalizovanje RBV, dok će, prema tom sporazumu, republika za tu namenu izdati obveznice u vrednosti od tri milijarde dinara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preuzimanje Razvojne banke Vojvodine biće završeno u toku ovog meseca

Izvor: GdeInvestirati.com, 05.Mar.2013, 10:17

NOVI SAD - Na dve banke je "sužen izbor banaka koje će eventualno preuzeti deo Razvojne banke Vojvodine", rekao je pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.