Ovo će biti beogradski Hilton

Izvor: B92, 10.Nov.2014, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo će biti beogradski "Hilton"

Beograd bi uskoro mogao da dobije hotel prestižnog lanca "Hilton", piše specijalizovani portal za građevinu Beobild.

Projekat ovog ugaonog objekta je ranije najavljen, a prve informacije o izgradnji na ovoj ekskluzivnoj lokaciji pojavile su se još prošle decenije. Radi se dakle o zgradi na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, čiju je urbanističku razradu uradio studio ZAP, pa se projekat sada nalazi na javnoj prezentaciji.

Posle više godina projekat je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponovo aktuelizovan što govori da je realizacija izvesna, navodi Beobuild.rs

Prema prvim informacijama, namena ovog objekta će biti komercijalna, odnosno hotelske funkcije, a sada je već poznato da će pripadati čuvenom lancu hotela "Hilton". Biće to prvi hotel iz ove franšize u Beogradu i Srbiji, kao još jedno pojačanje u visokoj hotelskoj kategoriji. Turizam je jedna od malobrojnih privrednih aktivnosti u Srbiji koja uživa neometan dvocifren rast dugo godina, što je povuklo značajne investicije u ovom sektoru. U prethodnom periodu Beograd je dobio nemali broj objekata ove namene, a među njima stigli su i najpoznatiji svetski lanci.

Izloženo rešenje za hotel Hilton prostiraće se na preko 32.000 kvadrata bruto površine, od čega se 17.250 kvadrata nalazi na nadzemnim etažama. Nadzemni kvadrati biće raspoređeni na osam spratova, a objekat će posedovati prostranu podzemnu garažu i otvoreno unutrašnje dvorište. Atrijumski prostor unutrašnjeg dvorišta planiran je kao deo za relaksaciju sa uređenim zelenilom i letnjom pozornicom. Podzemna garaža zauzimaće ;etiri podzemna sprata i imaće 292 parking-mesta. U Ulici Kralja Milutina planirana je zona za goste hotela koji dolaze automobilom ili autobusom, kao i ulazi u garažu koja će se koristiti kao javna garaža i ulaz u ekonomski deo hotela.

Što se smeštaja tiče predviđa se 250 jedinica, od čega će se trinaest ekskluzivnih apartmana nalaziti na prednjem uglu objekta (ugao ulica Kralja Milana i Kralja Milutina), dok će ostatak biti standardne sobe. Hilton će u Beogradu biti prisutan kroz svoj top level brend, pa je sadržaj hotela orijentisan na sve vrste gostiju, i u tom smislu posedovaće pored prostora za sastanke i klasičnu maloprodajnu zonu.

Vrednost ove investicije se procenjuje na 35 do 40 miliona evra, a investitor je firma KMKM d.o.o. iz Beograda. Urbanistički projekat će biti na javnom uvidu u Gradskoj upravi do 14. novembra u Ulici 27. marta broj 43-45, svakog radnog dana od 9 do 15 časova. Optimalni rok za izgradnju ovakve investicije je od godine do godine i po od dobijanja potrebnih dozvola.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stiže i Hilton

Izvor: BeoBuild.rs, 10.Nov.2014

Projekat zgrade na uglu Kralja Milana i Kralja Milutina konačno je napravio prve korake. Urbanistički plan za objekat koji je inicijalno nosio naziv “Dva kralja” sada se nalazi na javnoj prezentaciji, a projektovanje je završio ZAP studio. Hilton stiže u Beograd.

Nastavak na BeoBuild.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.