Ovo bi moglo biti najbogatije selo u Srbiji: Na 200 metara 10 izvora zdrave, pijaće vode FOTO

Izvor: B92, 16.Jan.2022, 15:40

Ovo bi moglo biti najbogatije selo u Srbiji: Na 200 metara 10 izvora zdrave, pijaće vode FOTO

Knić -- Sve je više oglasa u Srbiji na kojima se zemljište nudi na prodaju, a većoj ceni doprinose izvori čiste, pijaće vode koji se nalaze na njegovoj površini.

Stanovnici jednog šumadijskog sela onda nemaju razloga za brigu, jer su u njihovom mestu na nepunih dve stotine metara nalazi čak deset izvora pijaće vode.

"Mi vodu ovde prosipamo, dok u drugim zemljama je papreno plaćaju. Za njih su ovakvi prirodni izvori izuzetna retkost. Nismo ni svesni koliko smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bogati, ali tek usled epidemije koronavirusa svi se vraćaju onim pravim vrednostima. Svi su se u poslednje dve godine prisetili motike, a pre toga su je ismevali. Sad smo se svi okupili oko domaćinstava koja su zarasla u korov. Trebalo je da nam 'dogori do noktiju' kako bismo shvatili da je priroda nepresušno bogatstvo i odakle potičemo", rekao je za RINU Dejan Milošević iz sela Borač.

Ovo mesto u srcu Šumadije svojevrsna je vazdušna banja, a specifična ruža vetrova i povoljna klima čini Borač idealnim mestom za oporavak i odmor, kako tela, tako i duše.

"Vazduh u kombinaciji sa vodom i vetrom čini preporod za organizam. Ovde je izuzetno bogatstvo borove, hrastove i cerove šume. Mi meštani sa tim živimo od rođenja i zato je većina doživela duboku starost. Često nam dolaze gosti iz velikih gradova i uvek se vraćaju, jer ovde život zaista ima drugu dimenziju", kaže Dejan, koji i sada ponekad zaspi u pravoj slamarici.

Ovaj vredni domaćin ima u planu da upravo u selu Borač na 550 metara nadmorske visine napravi kamp za decu, kako bi odrastala u prirodi i kako bi stvorili imunitet za ovaj virus koji trenutno hara planetom, ali i za mnoge druge koji se budu pojavili u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.