Ove godine broj pritužbi Narodnoj banci Srbije povećan 12 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2019, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove godine broj pritužbi Narodnoj banci Srbije povećan 12 odsto

Korisnici finansijskih usluga za devet meseci podneli su 1.491 pritužbu na rad banaka, osiguranja, društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima i platnim institucijama što je povećanje od 12 posto u odnosu na petogodišnji prosek, navodi se u izveštaju Narodne banke Srbije.

Preko polovine pritužbi podneto je na rad osiguravajućih kuća, a slede banke sa 46,3 odsto pritužbi, dok su za dobrovoljna penzijska i platne institucije stigle samo po jedna pritužba. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Kod osiguravajućih društva više od 90 odsto od podnetih 798 pritužbi je na neživotna osiguranja, najčešće od autoodgovornosti, nesrećnog slučaja i osiguranja imovine.

Od 691 pritužbe na rad banaka najviše ih je zbog poslovanja oko kredita i platnih kartica - a osnovanih je bilo 129.

Narodna banka Srbije u ovom periodu primila je i 228 predloga za posredovanje, a postupala u 57 takvih postupaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS: Broj pritužbi građana povećan 12 odsto

Izvor: B92, 20.Nov.2019

Beograd -- Korisnici finansijskih usluga za devet meseci podneli su 1.491 pritužbu na rad banaka i drugih finansijskih institucija...To je povećanje od 12 odsto u odnosu na petogodišnji prosek, navodi se u izveštaju Narodne banke Srbije...Preko polovine pritužbi podneto je na rad osiguravajućih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.