Ovaj čovek živi već 12 godina bez novca! (VIDEO)

Izvor: S media, 05.Maj.2012, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj čovek živi već 12 godina bez novca! (VIDEO)

Amerikanac Danijel Suelo (51) je 2000. godine, odlučio da se povuče iz civilizacije, kaže zbogom novcu i ode da živi u pećinu u americkoj državi Juta.

Ovaj savremeni pećinski čovek, obrazovan i iz dobre porodice, poreklom iz Denvera (Kolorado), odlučio je jednog lepog dana da odustane od svog ličnog identiteta i zauvek zaboravi na probleme sa kojima se suočavaju građani srednjeg staleža u Sjedinjenim Američkim Državama - sa kreditima, dugovima, kreditnim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << karticama, napetom atmosferom na poslu.

Kuvali novac da bi ga "umnožili"

Želite da prosperirate? Preselite se u Aziju

"Beskućnik" sa 2,3 milijardi dolara (FOTO)

Jedini kontakt koji danas Danijel ima sa svetom je internet, na kome ima svoj sajt i svoj blog, međutim internet koristi samo u biblioteci mesta Moab.

Kada je otišao iz modernog sveta u kome je novac jedino i najvažnije merilo, Danijel se povukao u pećinu okruženu slapovima na oko sat vožnje od pustinje Moab.

Za njega je novac daleka prošlost, hrani se pirinčem i pasuljem, a odeću pronalazi na otpadu.

Kako podseća italijanska agencija Ansa, Suelo nije jedini čovek na svetu koji živi bez novca. Slično njemu su uradili aktivista Mark Bojl, čuven po osnivanju onlajn zajednice "Friekonomi", Nemica Hajdemari Švermer i Finac Tomi Astikainen.

"Kada sam živeo sa parama uvek mi je nešto falilo", piše Suelo na svom blogu. "Novac predstavlja nedostatak nečega. Predstavlja prošlost, odnosno dugove, i budućnost, odnosno kredite, ali nikada sadašnjost".

Suelo je postao poznat široj javnosti 2009. godine kada su njegovu priču objavili brojni časopisi, među kojima i britanski "Gardijan" i američki "Hafington Post".

O njemu se zatim pričalo na televiziji, a 2010. godine Mark Sandin je napisao i objavio biografiju Danijela Suela "Čovek koji je napustio novac" u izdanju američke izdavačke kuće Pengvin.

I naravno, u skladu sa svojom životnom filozofijom Suelo nije uzeo ni dinar od prodaje ove knjige.

(B92)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.