Otvoreni konkursi Evropske komisije za inovativne male i srednje kompanije

Izvor: GdeInvestirati.com, 19.Avg.2014, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoreni konkursi Evropske komisije za inovativne male i srednje kompanije

BEOGRAD - Evropska komisija dodelila je 155 grantova u prvom krugu aplikacija za mala i srednja preduzeća koja razvijaju inovativna rešenja – "Horizon 2020". 

U toku su aplikacije za sledeću rundu, a i kompanije iz Srbije su u mogućnosti da se prijave za ovaj konkurs.

Konkurs se odnosi na tri faze. Faza 1 (Koncept i studija izvodljivosti) u kojoj Evropska komisija obezbeđuje 50.000 EUR finansiranja za izradu studije izvodljivosti koja >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << će pokazati održivosti ideje. Potrebno je priložiti i poslovni predlog (približno 10 strana). Ova faza bi trebalo da traje 6 meseci.

Faza 2 (Demnonstracija, replikacija tržišta i istraživanje i razvoj) za kompanije u ovoj fazi Evropska komisija pomaže u finasiranju od 0,5 do 2,5 mil EUR pri demonstracijama, testiranjima, izradi pilota, skaliranju i minimalizaciji. Ideja je da se sastavi razvijeni biznis plan (30 strana).

U fazi 3 (Komercijalizacija) kompanija dobija podršku, trening, mentorstvo i posredovanje ka rizičnim finasiranjem koji će pomoći da se dodatno unapredi proizvod za izlazak na tržište. Evropska komisija ne obezbeđuje finansiranje, a dodatne mogućnosti za podršku i umrežavanje će se nuditi i kroz EEN.

Poziv za aplikacije je konstantno otvoreno, a naredni preseci za ovu godinu održaće se 24. septembra i 17. decembra za projekte u prvoj fazi i 9. oktobra i 17. decembra za projekte u drugoj fazi, objavljeno je na biznis centra opštine Savske venac.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.