Izvor: B92, 07.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorene ponude za RTB Bor

Beograd -- U Agenciji za privatizaciju juče otvorene ponude za tender za privatizaciju Rudarsko-topioničarskog basena Bor.

Ponude su dale firme Strajk fors u sastavu Bejzik elementa Olega Deripaske i austrijska firma Atek minerals, deo Brikslega. Tendersku dokumentaciju za kupovinu imovine RTB-a Bor i eksploatacionih prava otkupilo je pet firmi, ali su Ist point Zorana Drakulića, ruska firma Solvej i Vedante resorses iz Indije odustale od slanja obavezujućih ponuda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na sednici tenderske komisije otvorene su koverte s kvalifikacionom dokumentacijom, a privatizacioni savetnik do ponedeljka treba da ispita ispravnost pristiglih dokumenata.

Luka Andrić, predsednik tenderske komisije, kaže da će, ako sve bude u redu i ako je dokumentacija kompletna, za dve nedelje biti otvorene finansijske ponude.

Direktor RTB-a Bor Miodrag Conić kaže da je očekivao više zainteresovanih za privatizaciju i kako se nada da će oba ponuđača ostati u trci do kraja.

"Od novog kupca očekujemo da investira, ispuni uslove u vezi sa ekologijom, da pregovara o socijalnom programu sa sindikatima i da donese nove moderne tehnologije, visoke standarde, napredak u celom regionu", kaže on.

Agencija za privatizaciju je 31. avgusta ove godine objavila drugi tender za prodaju RTB-a Bor po minimalnoj ceni od 340 miliona dolara i uz prihvatanje investicionog programa od najmanje 180 miliona dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.