Otvorene ponude, ko će pre do Galenike

Izvor: B92, 29.Jul.2016, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorene ponude, ko će pre do Galenike

Beograd -- U Ministarstvu privrede danas su otvorene tehničke ponude za privatizaciju Galenike.

Ponudu su dostavile tri kompanije - Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije.

Danas je otvorena koverta koja sadrži podatke o ponuđaču, ocenjena je i analizirana dostavljena dokumentacija, a posle toga će biti otvorene finansijske ponude.

Ponude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za strateško partnerstvo će biti rangirane tako da će prednost imati onaj ponuđač koji ponudi zaposlenje za najveći broj radnika u Galenici.

Uzeće se u obzir i ponudjeni iznos dokapitalizacije te kompanije za 25 odsto kapitala i prihod Srbije prilikom prodaje kapitala Galenike nakon isteka strateškog partnerstva.

Konačnu rang listu usvaja Vlada Srbije i proglašava najpovoljnijeg ponuđača, a pregovori sa prvorangiranim traju najduže 90 dana.

Tender za izbor strateškog partnera za Galeniku koji će dokapitalizacijom steći vlasništvo od 25 odsto u Galenici, po ceni od najmanje sedam miliona evra, objavljen je 4. aprila.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otvorene ponude za Galeniku

Izvor: Beta, 29.Jul.2016

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je da su danas otvorene tehničke ponude za privatizaciju Galenike i da su prijave tri ponudjača dostavljene blagovremeno u skladu sa propisanim uslovima.Ponudu su dostavile kompanije - Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijum...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.