Otvorena prva srpska fabrika LCD i LED televizora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2012, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena prva srpska fabrika LCD i LED televizora

BEOGRAD -

Srpska kompanija Veg (WEG) otvorila je danas u beogradskom naselju Železnik prvu domaću fabriku LCD i LED televizora u koju je investirano više od šest miliona evra.

Vlasnik i direktor Vega Jovica Đurić je rekao da fabrika trenutno radi sa 30 odsto kapaciteta i zapošljava 35 radnika, a plan je da bude zaposleno 150 ljudi.

Pun kapacitet fabričke linije omogućiće, kako je najavio, zapošljavanje 500 ljudi.

Fond za razvoj Srbije podržao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je tu investiciju sa 2,5 miliona evra.

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić rekao da će Vegova fabrika omogućiti zapošljavanje radnika i povećanje izvoza.

Plan je, kako je istakao, da za oko dva meseca počne da radi i linija za proizvodnju klima uređaja, a do kraja godine i proizvodnja usisivača i digitalnih prijemnika.

"Imamo proizvod koji od sada nismo imali u Srbiji. Postoji i interesovanje velikih trgovinskih lanaca za distribuciju Vegovih proizvoda", kazao je Ćirić i naglasio da je otvaranje proizvodnih pogona pravi način za borbu protiv krize i nezaposlenosti.

Veg je do sada svoje proizvode sklapao u Turskoj i Kini.

Fabrika Veg u Železniku sastoji se iz dela za proizvodnju LCD-LED televizora najnovije generacije, klima uređaja kao i dela za proizvodnju plastičnih masa, sa kapacitetom od preko milion jedinica godišnje.

Kompanija Veg je od septembra 2011. godine obavljala obuku zaposlenih, testirala opremu i probnu proizvodnju u pogonu u Železniku.

U prvoj fazi radiće se montiranje LCD i LED televizora i klima uređaja, dok će u drugoj fazi početi proizvodnja plastičnih delova i lokalna nabavka matičnih ploča, ambalaže, stiropora i kablova, dok će se paneli za ekrane uvoziti do uglednih svetskih proizvođača.

U planu je i proizvodnja usisivača, malih kućnih aparata i digitalnih prijemnika, a namera poslovodstva je da fabrika preraste u industrijski park gde će 80 odsto proizvodnje biti namenjeno izvozu.

Fabrika će pored proizvodnje aparata "veg" brenda moći da se bavi i uslužnom proizvodnjom po zahtevu klijenta.

"Veg" proizvodi već se prodaju Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji, a, prema rečima Đurića, otvaranje fabrike u Železniku doprineće povećanju izvoza u region u Evropsku uniju.

Sa početkom domaće proizvodnje očekuje se lakši prodor "veg" proizvoda i na ostala tržišta, najpre Rusije, Belorusije i ostalih zemalja sa kojima Srbija ima sporazume o slobodnoj trgovini.

Vegov objekat u Železniku se prostire na više od 6.000 kvadratnih metara, koncipiran je kao proizvodno-distributivni centar i sastoji se iz proizvodnog pogona, magacinskog i carinskog skladišta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Veg" otvorio fabriku televizora i klima uređaja u Železniku

Izvor: Blic, 26.Jan.2012

Kompanija “Veg” otvorila je danas fabriku LCD-LED televizora i klima uređaja u Železniku. Vrednost investicije iznosi preko šest miliona evra, od čega je 2,5 miliona evra sredstava iz Fonda za razvoj Republike Srbije...Jovića Đurić, direktor kompanije "Veg”, zahvalio se Ministarstvu...

Nastavak na Blic...

Prva srpska fabrika LCD TV-a (FOTO)

Izvor: B92, 26.Jan.2012

Beograd -- Srpska kompanija Veg otvorila je u beogradskom naselju Železnik prvu domaću fabriku LCD i LED televizora u koju je investirano više od šest miliona evra...Vlasnik i direktor Vega Jovica Đurić je rekao da fabrika trenutno radi sa 30 odsto kapaciteta i zapošljava 35 radnika, a plan je...

Nastavak na B92...

Fabrika televizora u Železniku

Izvor: RTS, 26.Jan.2012

Srpska kompanija "Veg" otvorila u beogradskom naselju Železnik prvu domaću fabriku LCD i LED televizora u koju je investirano više od šest miliona evra. ..U beogradskom naselju Železnik počela je da radi fabrika LCD i LED televizora srpske kompanije "Veg", u koju je uloženo oko šest miliona evra...

Nastavak na RTS...

U Beogradu počela da radi prva fabrika LCD i LED televizora

Izvor: Capital.ba, 26.Jan.2012

BEOGRAD, U beogradskom naselju Železnik danas je počela da radi fabrika LCD i LED televizora srpske kompanije 'Veg' /WEG/, u koju je uloženo oko šest miliona evra i koja je ..

Nastavak na Capital.ba...

OTVARENA PRVA DOMAĆA FABRIKA LCD I LED TELEVIZORA

Izvor: Kurir, 26.Jan.2012

BEOGRAD - Srpska kompanija "Veg" (WEG) otvorila je danas u beogradskom naselju Železnik prvu domaću fabriku LCD i LED televizora u koju je investirano više od šest miliona evra. Vlasnik i direktor "Vega" Jovica Đurić je rekao da fabrika trenutno radi sa 30 odsto kapaciteta i zapošljava 35...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.