Otvorena kinesko-danska fabrika u Rumi

Izvor: RTS, 28.Jun.2015, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena kinesko-danska fabrika u Rumi

Fabrika za proizvodnju memorijske pene kinesko-danske kompanije "EverRest production" svečano je otvorena u Rumi, u prisustvu premijera Aleksandra Vučića, ministra privrede Željka Sertića, kao i ambasadora Kine i Danske.
U prvoj fazi fabrika će zaposliti 300 radnika, a reč je o investiciji vrednoj 15 miliona evra i izgradnji proizvodnog pogona od 28.880 metara kvadratnih. Novi proizvodni pogon snabdevaće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << evropsko tržište, Rusiju, Bliski istok, Severnu Ameriku.

Projekat je planiran u četiri faze, a podrazumeva ulaganje od 50 miliona evra u proširenje proizvodnog pogona i zapošljavanje 1.200 radnika. Fabrika se nalazi u industrijskoj zoni Rumska petlja.
"To su stvari za nas i to su Vidovdani naše budućnosti", poručio je premijer. Kaže da je ovo veliki dan za Rumu, Srem i Srbiju.
"I kao što Konfučije jednaput reče, ako kanticu zemlje svaki dan nosite na jedno mesto napravićete brdo i planinu. Na današnji sveti Vidovdan mogu da kažem da smo mi našu srpsku planinu uspeha i budućnosti počeli da pravimo i gradimo", istakao je premijer.
Predsednik kineske kompanije "Heltker" Zangen Ni i vlasnik danske kompanije "Everest" Kristijan Frismodt, kao i direktor "Heltker Jurop" Aleksandar Andersen Podravac istakli su da je Srbija izabrana za regionalni proizvodni centar zbog njenog strateškog položaja.
"Uložili smo 15 miliona evra i za osam meseci, dva meseca pre roka, napravili proizvodni pogon od 29.000 metara kvadratnih. Za početak ćemo zaposliti 359 ljudi, a 99 odsto proizvedenog biće izvezeno", rekao je Podravac.Investitori su zahvalni Vladi na podršci, a ambasdori danske i kine kažu da je Srbija dobro mesto za investicije.
Li Mančang, ambasador Kine, kaže da ta zemlja može da sarađuje sa svim zemljama koje žele da invetsiraju u Srbiju.
"Mislim da je ova kompanija tek 'prva Lasta' što se tiče saradnje Kine i Srbije. Doći će puno kineskih kompanija koje će ulagati u nama prijateljskoj Srbiji", rekao je Li Mančang.
Proizvodnja memorijske pene za jastuke i dušeke je ekološki bezbedna, a fabrika će se snabdevati sirovinama sa domaćeg tržišta, najavili su predstavnici kompanija.
Kompanija "Everest" osnovana je 2012. u Novom Sadu, kao rezultat zajedničkog ulaganja danske kompanije "Everest" i kineske kompanije "Healthcare Co. Ltd", koja je svetski lider u proizvodnji memorijske pene, te je ova investicija od neprocenjivog značaja za jačanje srpske ekonomije.

Predstavništvo "Healthcare Co. Ltd" se nalazi u Rugaou, u kineskoj provinciji Jiangsu.
"Healthcare Co. Ltd " najvećim delom proizvodi jastuke, dušeke i sofe od memorijske pene, ali i CNC mašine za sečenje poliuretana. Tokom poslednjih nekoliko godina "Healthcare Co. Ltd" je ojačao svoj položaj u Kini uz pomoć brenda "MLILY".
Poslednjih godina "Heltker" je udvostručio svoju veličinu i trenutno ima više hiljada zaposlenih u Kini u sferi svojih različitih poslovanja.
Predstavništvo "Everest Aps" se nalazi u Arhusu u Danskoj.
"Evrest" je najveći prodajni zastupnik "Healthcare Co" u Evropi i prodaje u oko 17 država u Evropi, što čini 30 odsto ukupnog proizvodnog obima kompanije "Heltker".
Pored Evrope, kompanija posluje i na američkom tržištu, kroz poslovnicu u Kaliforniji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorena fabrika u Rumi

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jun.2015

U Rumi je danas svečano otvorena fabrika za proizvodnju memorijske pene kinesko-danske kompanije "EverRest production", u prisustvu premijera Aleksandra Vučića, ministra privrede Željka Sertića, kao i ambasadora Kine i Danske...Fabrika će zaposliti u prvoj fazi 300 radnika, a reč je o investiciji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Ova fabrika lasta, dovešće investitore"

Izvor: B92, 28.Jun.2015

U Rumi je svečano otvorena fabrika za proizvodnju memorijske pene kinesko-danske kompanije "EverRest production"...Vlasnik kineske kompanije "Healtcare" Zangen Ni rekao je da je njegov život promenila 1999.godina, kada su Kina i SAD počele da imaju loše odnose, i kada je bio besan na američku administraciju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.