Izvor: Danas, 19.Maj.2022, 10:53

Otvorena izložba slika iz kolekcije Jovanke Broz

Sinoć je svečano otvorena izložba "Partizanka i Fragonar. Kolekcija slika Jovanke Broz" u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu. U fokusu izložbe je 36 dela likovne umetnosti domaćih i stranih autora, lični predmeti, fotografije i nekoliko komada nameštaja iz kuće u kojoj je Jovanka Broz živela nakon smrti Josipa Broza. Ova kolekcija nastala je spontano kao kulisa jednog života, a isto tako je i nestala, a publika ima jedinstvenu priliku da je vidi do 28. avgusta u Galeriji Matice srpske u okviru programskog luka "Heroine" Evropske prestonice kulture.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izložba o feminističkoj avangardi od večeras u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2022

Izložba "Feministička avangarda 70-ih. Radovi iz Verbund kolekcije, Beč" biće svečano otvorena večeras u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, u okviru programa "Heroine" Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2022, a Jelena Glišić iz Austrijskog Kulturnog foruma u Beogradu koji je jedan od organizatora...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.