Izvor: RTS, 30.Okt.2020, 09:52

Otvorena "Galerija Beograd", najveći tržni centar u regionu

Tržni centar "Galerija Beograd" otvoren je jutros u kompleksu Beograda na vodi, a svečanoj ceremoniji prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Beograd je bio sedište SFRJ, danas Beograd postaje glavni grad regiona, šireg i većeg od bivše Jugoslavije, rekao je Vučić.
Aleksandar Vučić je tokom obilaska izrazio zadovoljstvo izgledom "Galerije" i istakao da je dizajnerski izvanredno napravljena.

"Sada počinje da se puni šoping >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mol. Očekujemo u martu i aprilu da će se najviše popuniti, kada budemo imali vakcinu", rekao je Vučić.
Domaćini su ga upoznali sa podacima da je "Galerija Beograd" ubedljivo najveći tržni centar u regionu pošto ima 300.000 kvadratnih metara ukupne površine, 93.000 kvadrata prostora za izdavanje i 3.600 parking mesta.
Predsednik Srbije je, nakon razgovora sa izvođačima, rekao da je na gradilištu Beograda na vodi angažovano 2.850 radnika, samo na Kuli 300 radnika, kao i da ima dosta stranih radnika.
Dočekali smo, primećuje, da i stranci rade kod nas, a ne samo da naši ljudi idu u inostranstvo. 
Izgradnjom Beograda na vodi uspeli smo da ostvarimo veliki san, nešto najlepše u Jugoistočnoj Evropi, i pored svih napada i kritika, poručio je Vučić.

"Imali smo snove, viziju, da iz ove močvarne žabokrečine, sa mnogo udžerica i raspalih baraka, ukotvljenih starih barži, ceo kraj koji je više ličio na ogromni smećarnik, pretvodimo u nešto najlepše u Jugoistočnoj Evropi", rekao je Vučić na otvaranju Centra.
U tom centru će, kaže, kada svi lokali budu puni, raditi oko 5.000 ljudi, koji će tu ostvariti svoju egzistenciju, dok je na izgradnji radilo oko 1.600 radnika.
Takođe, ceo projekat će doprinositi BDP-u zemlje sa 0,3 odsto, što znači da će imati značajan uticaj na našu ekonomiju.
Vučić je podsetio da je bilo mnogo protivljenja projektu Beograd na vodi.
"Trpeli smo napade sa svih strana, od toga da smo uspeli da izgradimo samo jednu kafanu, do toga da danas uglavnom ćute kada vide šta smo uradili", primetio je predsednik.
A, urađena je, kaže, najlepša promenada u Evropi, sa najviše zelenila i izlazom na reku, nekoliko prelepih zgrada, bulevara, koji kao da nisu pravljeni u našoj zemlji, regionu.
"Danas Beograd postaje glavni grad regiona" "Beograd je bio sedište SFRJ, danas Beograd postaje glavni grad regiona, šireg i većeg od bivše Jugoslavije", rekao je Vučić.
Osvrnuo se i na veličinu tržnog centra, koji se prostire na 300.000 kvadrata, uz komentar da on specijalnim automobilom, koji postoji u centru, nije uspeo da obiđe ni 50 odsto.
"Drago mi je da smo uspeli da izdržimo sve napade i ružne reči i sve pokude zbog pokušaja da ostvarimo snove. Znam koliko smo uspeli kada vidim da oni koji su nas kritikovali prave selfije na promenadi", rekao je Vučić.
On je zahvalio i partnerima, kompaniji "Igl Hils" i Muhamedu Al Abaru, na uloženom trudu i energiji, jer je u dizajnerskom smislu izgrađen jedan od najnaprednijih i najboljih šoping centara u Evropi.
"Veliki broj zakupaca, čekamo i dolazak brenda Luj Viton"Srbija je otvaranjem "Galerije Beograd", u okviru Beograda na vodi, dobila najbolji i nalepši šoping mol u Jugoistočnoj Evropi, izjavio je predsednik Vučić ističući da je već prisutan veliki broj zakupaca.

Kaže da će lično predsednik kompanije "Igl Hils" Mohamed Alabar pregovarati za dolazak brenda Luj Viton u Galeriju Beograd i da bi dolazak tog brenda puno značio za privlačenje gostiju iz regiona.
"Video sam da već ima puno poznatih brendova", rekao je Vučić dodajući da se iznenadio tokom obilaska kada je video neke brendove koje je ranije mogao da vidi samo u Beču, na primer.
Šoping mol je mesto koje raste, dodao je on i izrazio očekivanje da će "Galerija Beograd" biti potpuno popunjena u naredih šest meseci.
Kaže da je to sada malo odloženo zbog sitaucije sa kovidom, ali da ćemo uspeti sve to da rešimo.
"Ovo će biti dodatni motiv za goste iz regiona da posete Beograd", dodao je predsednik Vučić. 
Alabar: Otvaranje "Galerije" je ostvarenje snaPredsednik kompanije "Igl Hils" Muhamed Alabar izjavio je da je otvaranje objekta "Galerija", u okviru projekta Beograd na vodi, više od posla i da je to ostvaranje sna srpskih zvaničnika koji su u njega verovali.

Alabar je na otvaranju "Galerije" zahvalio srpskim zvaničnicima na poverenju koje su ukazali njegovoj kompaniji da učestvuje u izgradnji takvog projekta i istakao da je Srbija neverovatna zemlja u kojoj radi sa zadovoljstvom.
"Čestitam svima na brzini i istrajnosti da ovo uspe. Najlepša stvar na svetu je kada ste u stanju da imate san, viziju ili plan, ali još lepša je kada imate dovoljno hrabrosti da to ostvarite do kraja", rekao je Alabar.
Istakao je da, kada to kaže, pre svega misli na predsednika Aleksandra Vučića i dodao da je on čovek koji ne želi samo da sanja, već želi i da vidi kako to izgleda u stvarnosti.
Alabar je poručio predsedniku i da njegova strast za ekonomskim napretkom Srbije dolazi do svakog građanina, te podsetio da je u našoj zemlji oduvek veliko pitanje bilo otvaranje radnih mesta i ekonomski razvoj, a da je sada ekonomski napredak vidljiv.
Zahvalio je svima koji su bili uključeni u izgradnju "Galerije" - izvođačima, inženjerima, lokalnim arhitektama i svima ostalima koji su sa kompanijom "Igl Hils" odradili posao do kraja. 
Objedinjeni koncept šopinga, zabave i gastronomije "Galerija Beograd" biće najveći šoping mol, zabavna i gastronomska destinacija u regionu.

Reč je o tržnom centru na samoj obali Save sa 300.000 kvadratnih metara ukupne površine, 93.000 kvadrata prostora za izdavanje i 3.600 parking mesta.
U okviru objekta biće oko 300 lokala, 50 restorana i bioskop sa više od 1.700 mesta.
Inspirisana duhom i ulicama Beograda, "Galerija Beograd" je i svojevrsni arhitektonski poduhvat koji ovom delu grada daje potpuno novi sjaj.
Staklo i kamen preovlađuju u eksterijeru i savršen su dodatak obali Save, na koju se pruža impresivan pogled iz restorana i kafića.
Ulice i trgovi podeljeni su u celine koje oslikavaju puls grada, a zahvaljujući fasadama i podovima od prirodnih materijala i plafonu od providnih panela, šetnja kroz unutrašnjost posetiocima daje utisak da su napolju.
Program lojalnosti "Moj Beograd" Galerija Beograd donosi još jednu inovaciju, program lojalnosti "Moj Beograd", čiji članovi postaju svi koji preuzmu aplikaciju Galerije Belgrade.
Skeniranjem računa napravljenog prilikom kupovine u tom tržnom centru, članovi sakupljaju bodove koje mogu koristiti za naredne kupovine.
Prvi koji će imati priliku da kupuju na taj način su dobitnici nagradne igre "Šopinguj kao milioner".
Najsrećniji dobitnik osvojio je dva miliona dinara, drugoplasirani 200.000, a petoro trećeplasiranih po 20.000 dinara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTVORENA GALERIJA BEOGRAD Vučić: "Posao za skoro 5.000 ljudi"

Izvor: Blic, 30.Okt.2020

Najveći tržni centar u regionu "Galerija Beograd" otvoren je jutros u okviru Beograda na vodi, a svečanoj ceremoniji prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je tokom obilaska izrazio zadovoljstvo izgledom "Galerije" i istakao da je dizajnerski izvanredno napravljena.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.