Otvoren pristupni put za Pupinov most

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2015, 06:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren pristupni put za Pupinov most

Pristupna saobraćajnica za Pupinov most od Ovčanskog do Pančevačkog puta puštena je danas u saobraćaj, u prisustvu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

On je, zajedno sa zvanicama i predstavnicima medija, autobusom prešao most Mihajlo Pupin i pristupne saobraćajnice na takozvanoj Severnoj tangenti.

Vučić je izjavio da se "polako i sigurno" gradi Srbija i naveo da je izgradnjom deonice severne pristupne saobraćajnice mostu kod Beograda "Mihajlo Pupin", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od Ovčanskog do Pančevačkog puta, najviše dobili Pančevo i ceo Banat.

Vučić je rekao da se ne kasni s radovima i da je deo puta otvoren baš kada je i bilo najavljeno.

"Ovo je najbolji put sa šest traka koji imamo u našoj zemlji", rekao je Vučić i dodao da je posađeno 5.000 stabala i da se brinulo da put deluje impresivno.

On je kazao da će do marta ili aprila 2017. godine biti izgrađeno više puteva nego za poslednjih 40 godina.

Otvaranjem pristupne saobraćajnice završen je ceo projekat izgradnje tog mosta sa pristupnim putevima u dužini od 21 kilometar

Završetkom cele pristupne saobraćajnice mostu tranzit će biti izmešten iz centra Beograda, a ona će, sa po tri saobraćajne trake, povezati Beograd na pravcu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta.

Reč je o deonici od Ovčanskog do Pančevačkog puta, koja obuhvata i most preko pruge, dužine 544 metara, kao i most preko kanala Sebeš, dužine 120 metara, ukupne dužine oko 4,3 kilometara.

Takozvana Severna tangenta, od saobraćajnice T6 do Pančevačkog puta, pristupni je put Pupinovom mostu preko Dunava, između Zemuna i Borče.

Severna tangenta počinje saobraćajnicom T6 od Novosadskog puta preko Ulice Cara Dušana.

Ta saobraćajnica će povezati četiri putna pravca - od Beograda ka Šidu, Horgošu, Zrenjaninu i Vršcu.

Most između Zemuna i Borče je otvoren za saobraćaj u decembru prošle godine.

Glavni izvođač radova na tom projektu je bila kineska kompanija CRBC, a podizvođač domaća firma MBA Ratko Mitrović - niskogradnja koja je bila angažovana na izgradnji pristupne saobraćajnice.

Otvaranju je prisustvovala i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Otvoren pristupni put za Pupinov most

Izvor: Studio B, 27.Dec.2015

Pristupna saobraćajnica za Pupinov most od Ovčanskog do Pančevačkog puta puštena je u saobraćaj, u prisustvu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića...Srbija sigurnim korakom ide napred i niko je više ne može zaustaviti, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić, otvarajući pristupnu...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.