Otvoren predstečajni postupak u brodogradilištu 3.maj

Izvor: B92, 04.Jan.2019, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren predstečajni postupak u brodogradilištu "3.maj"

Trgovački sud u Rijeci doneo je rešenje o pokretanju prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za stečajni postupak nad brodogradilištem "3. maj"

Za privremenog stečajnog upravnika je imenovan Zdravko Čupković.

Ročište radi razmatranja predloga za otvaranje stečajnog postupka zakazano je za 6. februar, a na ročište su pozvane osobe ovlašćene za zastupanje dužnika, podnosilac predloga, pravna lica koja za dužnika obavljaju poslove platnoga prometa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i privremeni stečajni upravnik, prenosi Poslovni dnevnik.

Prema rešenju objavljenom na oglasnoj tabli suda, privremenom stečajnom upravniku je naloženo da ispita da li postoji razlog za otvaranje stečajnog postupka i da li dužnik raspolaže imovinom za pokriće troškova stečajnog postupka. O tome će privremeni stečajni upravnik podneti pisani izveštaj sudu u roku od 15 dana.

Poslovni podseća da je predlog za pokretanje stečaja u "3. maju" podnela Finansijska agencija (Fina) Trgovačkom sudu u Rijeci pre nedelju dana, a zbog neprekidne blokade računa brodogradilišta u trajanju od 120 dana, u ukupnom iznosu nešto većem od 72 miliona kuna (9,7 miliona evra).

Prema podacima iz Sindikalnog odbora za opstanak "3. maja", brodogradilište duguje dobavljačima i kooperantima ukupno oko 150 miliona kuna (20,17 miliona evra), dok istovremeno ono potražuje od Uljanika povrat pozajmice uz pripadajuće kamate u iznosu oko 600 miliona kuna (80,7 miliona evra).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.