Otvoren predstečajni postupak nad Tehnikom

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Nov.2018, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren predstečajni postupak nad Tehnikom

ZAGREB - Tehnika je izvijestila kako je Trgovački sud Zagreb svojim današnjim rješenjem otvorio predstečajni postupak nad ovom tvrtkom.

Problemi su za Tehniku počeli krajem srpnja nakon što je ta tvrtka, koja je uz Ingru radila na projektu bolnice u Alžiru, objavila da je alžirski investitor jednostrano i, kako su te dvije kompanije navele, protivno ugovornim odredbama i reguliranim postupcima pozvao na plaćanje bankarskih garancija i kontragarancija za projekt te raskinuo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ugovor o izvođenju radova.

Temeljni ugovor za izgradnju medicinskog centra Ain Naadja zaključen je 2011. godine u iznosu od 56 milijuna eura. U studenome lani potpisan je dodatak tom ugovoru u iznosu od 10,12 milijuna eura bruto, kojim je Ingri omogućeno da nastavi raditi taj objekt dodatnih 14 mjeseci zajedno s partnerom - Tehnikom.

Poziv na plaćanje garancija je podnesen unatoč činjenici što su ugovorne strane potpisale dodatak ugovoru, kojim je rok izvođenja radova produžen do ožujka 2019. godine te je time ugovor i dalje bio na snazi. Unatoč dogovoru ugovornih strana, investitor je u velikoj mjeri otežavao napredak projekta, što se prije svega očituje u kašnjenju u plaćanju ugovorenih iznosa prema usuglašenom dodatku ugovora za više od 16 mjeseci, izvijestili su krajem srpnja iz Ingre.

Tehnika je o problemima na poslu u Alžiru izvijestila 30. srpnja, a dan kasnije, 31. srpnja je objavila da su joj poslovni računi u blokadi, a zbog aktiviranja sredstava osiguranja odnosno protesta garancija i kontragarancija čije je plaćanje zatražio alžirski investitor.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.