Otvoren novi vrtić u Kovinu, rešen problem liste čekanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2020, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren novi vrtić u Kovinu, rešen problem liste čekanja

U Kovinu je otvoren novi vrtić za 150 mališana zahvaljujući kome u ovom gradu više nema liste čekanja. Gotovo poloviina sredstava za izgradnju i opremnje obezbeđena je iz pokrajinskog budžeta.

Novi objekat koji je zamenio staru nenamensku zgradu nekadašnjeg zabavišta prostire se na površini od 700 metara kvadratnih. Izgradnja i opremanje vrtića koštali su 114 miliona dinara, od čega je Pokrajina uložila više od 46 miliona, Opština Kovin nešto preko 52 miliona, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ministarstvo finasija 15 miliona dinara. Ovim je rešen jedan višegodišnji problem u Kovinu.

„Novosagrađeni objekat ima kapacitet do stopedesetoro dece, i to uzrasta od 18 meseci do polaska u školu. Time najzad rešavamo dugogodišnji problem liste čekanja“, izjavila je Aleksandra Alavanja, direktorka Predškolske ustanove „Naša radost“.

Nedeljko Kovačević, direktor Uprave za kapitala ulaganja Vojodine istakao je zadovoljstvo zbog toga što je sagrađen upravo vrtić.

„Ja se nadam da će biti još investicija u narednom periodu, u narednom mandatu u Opštini Kovin, ali bih bio najsrećniji da to opet bude vrtić“, dodao je on.

Predsednica Opštine Sanja Petrović naglasila je da je ovaj objekat sastavni deo napora lokalne samouprave da oživi privredu Kovina kako bi mladima obezbedila posao i sve ostalo što im je potrebno za život.

“Ako hoćemo da mlade zadržimo u Kovinu, moramo da mislimo i na kvalitetno odrastanje njihove, odnosno naše dece. Da imamo lep, fnkcionalan i savremen vrtć, i da obezbedimo nova radna mesta za naše mlade vaspitače i pedagoške stručnjake iz naše sredine“, izjavila je Petrovićeva.

Vrtić je još jedno u nizu ulaganja u javne objekte i infrastrukturu Kovina koji treba da poboljšaju kvalitet života u ovoj opštini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.