Otvoren dokumentacioni centar o stradanju Srba na Kosmetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2018, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren dokumentacioni centar o stradanju Srba na Kosmetu

U spomen-sobi "Kosmetske žrtve", u "Beograđanki", danas je otvoren Dokumentaciono-informativni centar, čiji je cilj prikupljanje dokumenata o progonima, stradanjima i uništenoj imovini licima sprske, romske i ostale nealbanske nacionalnosti, kao i uništene verske i kulturno-istorijske objekte na Kosovu i Metohiji.

Centar je otvorilo Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, koje je najavilo da će sva prikupljena dokumentacija poslužiti za podnošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << krivičnih tužbi protiv svih država koje su učestvovale u NATO agresiji.

Ministarka za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović je poručila da će ova Vlada Srbije u okviru svih ingerencija i zakona činiti da se dođe do istine, pošto je to pravo i obaveza svakog čoveka moderne civilizacije.

Ona je nakon obilaska spomen sobe "Kosmetske žrtve" rekla da su mogli još jednom da se podsete koliko bol nema granice, kao i da je još intenzivniji kada nema pravde.

Prisustvovali su predstavnici Kancelarije za KiM, Komisije za nestala lica Vlade Srbije, Vojske Srbije i drugih državnih organa, kao i v.d. direktor EPS-a Milorad Grčić kome je uručena zahvalnica za veliki doprinos tog preduzeća da se čuje istina o kosmetskim žrtvama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.