Otvoren Sajam srpske privrede u Inzbruku

Izvor: Beta, 29.Mar.2014, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Sajam srpske privrede u Inzbruku

BEOGRAD, 29. marta 2014. (Beta) - Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Slavka Drašković otvorila je u subotu u Inzbruku Sajam srpske privrede i brendova SASPO 2014, saopštila je ova kancelarija.

Kako se navodi, Draškovićeva je ukazala na snažne ekonomske veze i dodala da je Austrija veliki spoljno-trgovinski partner Srbije.

"Samo u Beču posluje preko 350 uglavnom malih i srednjih preduzeća čiji su osnivači Austrijanci srpskog porekla. I >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << u Srbiji, dijaspora investira u mala i srednja preduzeća, i to pre svega u svoj rodni kraj. Zato mi, u resoru za dijasporu radimo sa lokalnim samoupravama na tome da ih i ekonomski još više približimo dijaspori i povežemo sa njom. Zato su sa nama danas u Inzburku i delegacije nekih opština u Srbiji", kazala je Draškovićeva.

Poslovni sajam je otvoren u centru Inzbruka (Marktplac), do 30. marta. Na 50 štandova predstaviće se potencijali za investiranje u Srbiju i Republiku Srpsku kroz komunikaciju sa predstavnicima malih i srednjih preduzeća, kao i samostalnim preduzetnicima, zanatlijama, udruženjima privrednika i društvenim interesnim institucijama.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sajam srpske privrede i brendova u Inzbruku

Izvor: Akter, 29.Mar.2014

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Slavka Drašković otvorila je u Inzbruku Sajam srpske privrede i brendova SASPO 2014.

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.