Otvoren Sajam organizacija civilnog društva

Izvor: Beta, 02.Jun.2011, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Sajam organizacija civilnog društva

BEOGRAD, 2. juna 2011. (Beta) - Ambasadorka SAD u Beogradu Meri Vorlik rekla je u četvrtak na otvaranju drugog Sajma organizacija civilnog društva u Beogradu da je njegovo održavanje dokaz da srpsko društvo podržava ulogu civilnih organizacija.

"Proteklih godina i u prethodnim režimima dešavalo se da se osporava patriotizam nekih civilnih organizacija koje su kritikovale društvo u cilju njegovog reformisanja. Ovaj sajam je dokaz da se to promenilo i da se danas uloga civilnih organizacija podržava u društvu", navela je Vorlik.

Ocenjujući da je civilno društvo temelj svake demokratije, ona je podsetila na reči američke državne sekretarke Hilari Klinton tokom njene posete Beogradu u oktobru 2010. da su "hrabrost i požrtvovanost nevladinih organizacija od Srbije učinile bolje mesto za život" i da je to "najveći patriotizam".

Vorlik je istakla da su SAD doprinele razvoju civilnog društva u Srbiji preko programa Agencije SAD za medjunarodni razvoj (USAID), u okviru kojih je organizovana obuka za 1.100 gradjanskih aktivista i lidera iz 200 nevladinih organizacija, a podržale su i više od 70 kampanja u kojima se zagovara razvoj gradjanskog društva.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meri Vorlik otvorila Sajam organizacija civilnog društva

Izvor: Blic, 02.Jun.2011

Sajam organizacija civilnog društva “Umrežavanje energije“ danas je otvorila Meri Vorlik, ambasadorka SAD, i Darko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, na Trgu Nikole Pašića. Sajam se održava danas i sutra...U izložbenom programu učestvuje preko 60...

Nastavak na Blic...

Drugi Sajam organizacija civilnog društva " Umrežavanje energije"

Izvor: Studio B, 02.Jun.2011

Tokom dva dana sajma, priliku za razmenu ideja i planova imaće preko 60 organizacija civilnog društva koje se bave različitim pitanjima, od zaštite ljudskih prava do položaja osoba sa invaliditetom. ..Sajam je okupio profesionalce iz različitih oblasti koji se bave različitim pitanjima od zaštite...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.