Otvoren Regionalni centar Koka-kola Helenika za sokove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2016, 02:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Regionalni centar Koka-kola Helenika za sokove

Kompanija Koka-kola Helenik (Coca-Cola Hellenic) otvorila je danas regionalni Centar za sokove u punionici u Zemunu, gde ce biti zaposleno 80 radnika, a svečanosti je prisustvovao premijer Aleksandar Vučić.

Traku su presekli generalni direktor Koka-kole Helenik Aleksandar Ružević i amabasador SAD Kajl Skat, nakon čega su zajedno sa premijerom, članovima vlade i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim obišli pogone.

Koka kola Helenik investirala je više od sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << miliona evra u modernizaciju i proširenje kapaciteta, od čega su četiri miliona evra uložena u izgradnju Regionalnog centra za sokove.

Ukupni godišnji kapacitet novog postrojenja za sokove je 92 miliona litara, a, u cilju modernizacije proizvodnje, primenjena je najnovija tehnologija i instalirana proizvodna linija „Tetra Gemina Aseptic Leaf“, prva u Evropi čiji je kapacitet 7. 000 pakovanja po satu.

Koka-kola sistem godišnje u budžet Srbije uplati sedam miliona evra poreza.

Ukupna dodatna vrednost Koka-kola sistema ekonomiji Srbije dostiže 224 miliona evra ili 0,7 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Koka-kola HBC Srbija posluje u Srbiji od 1997. godine, sa sedištem u Zemunu.

Ispred Regionalnog centra za sokove u Zemunu bio je veliki broj građana, koji su aplauzom pozdravili predsednika Vlade Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.