Otvoren 84. Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Izvor: BKTV News, 13.Maj.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 84. Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Međunarodni poljoprivredni saja, 84. po redu, otvoren je danas u Novom Sadu. Do 19. maja predstaviće se više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja, a zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Bosna i Hercegovina.

Otvorajući sajam prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić koji je istakao da je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala privrednog razvoja Srbije i da će vlada nastaviti da pomaže kako poljoprivredne proizvođače tako i prerađivačku industriju.

"Poljoprivreda >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za našu zemlju, ali i ostale u regionu, ima veliki značaj, imajući u vidu ne samo njene dosadašnje rezultate, već i njen izuzetan potencijal za dalji razvoj", rekao je Dačić navodeći da o tome govori udeo poljoprivrednih proizvoda u ukupnom izvozu Srbije.

Vučević: Svi koji nešto znače u agrobiznisu nalaze se na sajmu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je na otvaranju 84. međunarodnog poljoprivrednog sajma rekao je da će svi koji nešto znače u agrobiznisu u ovom delu Evrope biti deo te sajamske priredbe.

Po njegovim rečima učesnici Međunarodnog poljoprivrednog sajma biće u prilici da vide, čuju mnogo toga o najnovijim tehnološkim dostignućima iz oblasti agrara i o njprestižnijim i najaktuelnijim trendovima za razvoj poljoprivrede.

Crnadak: BiH na poljoprivrednom sajmu sa 28 izlagača

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak danas je na Novosadskom sajmu, gde je ta zemlja partner, rekao da je sajam sam po sebi veliko čudo, a da je 1.500 izlagača iz 60 zemalja impozantna brojka.

Crnadak je u obraćanju rekao da želi svima da sajam bude uspešan, da se sklopi mnogo poslova, prijateljstava, da se ostvari velika saradnja i što je najvažnije da se omogući otvaranje mnogih novih radnih mesta.

Mirović: Sajam vraća sjaj, dokaz o ekonomskom preporodu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na ceremoniji otvaranja 84. međunarodnog poljoprivrednog sajma, rekao je da ta manifestacija vraća raniji sjaj, ističući da je to potvrda ekonomskog preporoda naše privrede, uključujući i poljoprivredu.

I samo letimičan pogled na rast broja izlagača, povećano direktno učešće inostranih zemalja i njihovih kompanija i neuporedivo atraktivniju ponudu dovoljan da se shvati da Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu vraća stari sjaj, istakao je Mirović.

Veliko priznanje preduzetnici iz Srbije na međunarodnom Ženskom ekonomskom forumu (FOTO, VIDEO)

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.