Otvaranje novog proizvodnog pogona u Nišu: Leoni postaje najveći poslodavac u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2018, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje novog proizvodnog pogona u Nišu: "Leoni" postaje najveći poslodavac u Srbiji

Kraljevačka fabrika biće najveća investicija nemačke kompanije u Srbiji

Kompanija "Leoni" otvoriće sutra u Nišu novi proizvodni pogon pod čijim krovom će posao naći 1.125 radnika, a generalni direktor Klemens Saks ističe da su dosadašnje investicije Leonija u Srbiji dostigle 75 miliona evra i najavljuje nove projekte.

Pročitajte i:

Kad sledeće godine završe izgradnju nove fabrike u Kraljevu ovaj proizvođač optičkih vlakana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i kablova postaće najveći poslodavac u Srbiji sa više od 11.000 zaposlenih.

Svečanim otvaranjem novog pogona u Nišu, kojem će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, završava se poslednja faza izgradnje "Leonijeve" fabrike, kaže generalni direktor te kompanije u Srbiji.

- Otvaramo u Nišu oko 20.000 kvadrata proizvodnih pogona, a kad završimo sa investicijom u Kraljevu, ukupno ćemo imati 110.000 kvadrata proizvodnih pogona u Srbiji i zapošljavaćemo između 11.000 i 12.000 ljudi - kaže Klemens Saks.

Od kada je "Leoni" otvorio svoju prvu fabriku u Prokuplju 2009. godine, zatim 2014. u Malošištu u opštini Doljevac, a prošle godine u Nišu, u republički budžet su po osnovu različitih taksi i poreza uplatili 130 miliona evra, podseća Saks i poručuje da će buduća kraljevačka fabrika biti njihova najveća investicija u Srbiji.

Fabrika će imati, kaže Saks, 45.000 kvadrata sa još 20. 000 kvadratnih metara pratećeg sadržaja, a u njoj će posao dobiti 4.000 radnika.

Sa izgradnjom kompleksa u Kraljevu, čija je ukupna vrednost 60 miliona evra krenuće se u septembru ili oktobru ove godine, a u januaru i februaru naredne godine očekuje Saks da bude završeno oko šest hiljada kvadrata pogona, dok će cela investicija biti zaokružena na kraju 2019. godine završetkom kompletne izgradnje.

- Bićemo najveći proizvođači i dobavljači, ali je za mene mnogo važnije, što je inače moto naše kompanije, da budemo najbolji poslodavac u Srbiji - poručuje Saks i ponosno ističe da je niška fabrika "lansirala" jedinstven dizajn kantina za zaposlene u celoj "Leoni Grupi".

Kompanija "Leoni", čije je sedište u Nirnbergu, u Nemačkoj, ima 93 fabrike u 31 zemlji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.