Otvaranje TC Ušće 31. marta

Izvor: B92, 18.Mar.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje TC Ušće 31. marta

Beograd -- Tržni centar Ušće na Novom Beogradu, u koji je uloženo 150 miliona evra, biće otvoren 31. marta, najavili su predstavnici kompanije MPC propertis.

Izvršni direktor MPC propertisa Robert Švajcer kaže da će u centru površine oko 130 hiljada kvadratnih metara biti otvoreno 1.200 novih radnih mesta.

Novi tržni centar imaće 143 prodajna objekta, supermarket, restorane brze hrane, multipleks bioskop sa 11 sala, kuglanu i igraonice, koji će se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prostirati na četiri nivoa, naveli su u kompaniji i dodali da će posetioci moći da koriste i garažu sa 1.300 parking mesta.

Švajcer je kazao da su svi lokali u trenutno najvećem tržnom cetru u Srbiji iznajmljeni i da će oko jedne trećine zakupaca doneti nove brendove na srpsko tržište.

Izgradnju tržnog centra, naveo je, finansirale su EFG Eurobanka, Nacionalna banka Grčke, Pireus i Unikredit banka, a prodajnim prostorom će upravljati nemačka kompanija ECE.

Švajcer je kazao i da će nakon završetka tržnog centra početi izrada studije izvodljivosti za izgradnju kula bliznakinja postojeće poslovne zgrade od 25 spratova u okviru poslovnog kompleksa Ušće.

"Izgradnja neće početi pre 2010. godine", kazao je on. Kako je ranije najavljeno, kula će imati povrsinu od 25 hiljada kvadratnih metara i u nju bi će biti uloženo oko 40 miliona evra.

Američka investiciona banka Meril Linč postala je u januaru 2008. godine vlasnik 25 odsto kapitala MPC propertisa, koji je poslovao u okviru MPC holdinga srpskog biznismena Petra Matića.

Kako su naveli u MPC propertisu, ta kompanija je krajem decembra 2008. izbrisana iz Agencije za privredne registre Srbije i poslovala je u okviru kompanije Balkan ril estejt zbog transformacije vlasništva. Krajem marta će MPC propertis biti ponovo upisan registar Agencije, kazali su u toj kompaniji za razvoj i izgradnju nekretnina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.