Izvor: RTS, 30.Jan.2022, 09:38

Otvara se deonica Preljina-Pakovraće na auto-putu Miloš Veliki

Na auto-putu Miloš Veliki otvara se deonica puta Preljina-Pakovraće, dužine 11 i po kilometara. Taj deo auto-puta od velikog je značaja kako za one koji su kroz Čačak prolazili u tranzitu, tako i za same građane Čačka. Gradonačelnik tog grada Milutin Todorović ističe da je ovo velika šansa za privredu i turizam ovog kraja.
Izgradnjom deonice auto-puta Preljina-Pakovraće putovaće se bezbednije i neće biti gužvi kao do sada, a gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Čačka Milun Todorović ističe da će odahnuti i Čačani i svi putnici koji se upute u ove krajeve.

Poručuje da je ovo velika šansa za privrednu nadgradnju, te da je u planu da se duž ovih 11 i po kilometara deonice auto-puta izgrade još dve industrijske zone - za domaće privrednike.
Napominje da se ovako stvara i velika šansa za razvoj turizma.
"Od samog izlaza 'Čačak zapad', petlje Pakovraće, nalazi se ulazak u zaštićeno područje Ovčarsko-kablarske klisure. To je 500 hektara zaštićenog područja, i želimo da i Ovčar banja i cela klisura dobije novi potencijal - turistički i samim tim i ekonomski", rekao je Todorović.
Naglašava da je reč o ogromnom rasterećenju za Čačak i čitav Moravički kraj.
Napominje da, prema podacima "Puteva Srbije", u turističkoj sezoni kroz naplatnu rampu Preljina prođe oko 18.000 vozila, dok je praznicima taj broj veći od 20.000.
"Negde oko 7.000 odlazi prema Kraljevu, Novom Pazaru i tom delu Raške oblasti, a ostatak nastavlja prema Crnoj Gori, odnosno Zlatiboru i Republici Srpskoj. Sada tih 13.000 vozila koja prolaze kroz grad Čačak ići će auto-putem u prvom delu do Pakovraća, nadam se do kraja godine i do Požege", rekao je Todorović.
Ne očekuje da bude kašnjenja u izgradnji ostatka auto-puta.
"Uveren sam da će sve rokove ispoštovati i da ćemo uskoro za godinu, najkasnije godinu i po dana imati pun profil auto-puta od Čačka do Požege, samim tim i nastavak izgradnje auto-puta ka Crnoj Gori, a nadam se veoma brzo i prema Republici Srpskoj", rekao je Todorović i dodao da se "stotine i stotine miliona evra ulaže u Zapadnu Srbiju".
Iako je najavljeno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće prisustvovati otvaranju deonice Preljina-Pakovraće zbog porodične tragedije. Umesto njega, otvaranju će prisustvovati premijerka Ana Brnabić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.