Otpuštanja u javnom sektoru Srbije kreću od juna

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Maj.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpuštanja u javnom sektoru Srbije kreću od juna

BEOGRAD - Smanjivanje broja zaposlenih u javnom sektoru počeće 1. jula, saznaje Blic u Vladi Srbije.

Kako piše list, okviran broj potrebnih radnika u raznim delovima javnog sektora biće poznat tokom naredne nedelje.

Blic navodi da sledeće nedelje počinje javna rasprava o novom Zakonu o maksimalnom broju zaposlenih, a uz koji se priprema i analiza viškova u javnom sektoru. Do kraja vikenda će nadležni ministri još jednom proveriti da li je predložena racionalizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u njihovom delokrugu rada optimalna.

Taj dokument se, za sada, vodi kao sluđžbena tajna. Računa se da će do kraja juna biti okončan čitav posao pripreme programa racionalizacije za ovu godinu.

Inače, MMF je na predlog Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dao saglasnost prilikom nedavne prve revizije aranžmana.

Zakon o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru biće u javnoj raspravi do 4. juna. On predviđa da se, svuda gde je to moguće, objedine poslovi, posebno oni administrativni.

Navedeni zakon taksativno navodi i maksimalni broj ljudi koji mogu da rade u opštinama i gradovima širom Srbije.

Tako opštine do 50.000 stanovnika mogu da imaju do 9,5 zaposlenih na 1.000 stanovnika.

Opštine do 100.000 stanovnika - 11 zaposlenih na 1000 stanovnika, a one do 150.000 stanovnika - 13 zaposlenih na 1.000 žitelja tog mesta.

Kada su gradovi u pitanju, na 1.000 tsanovnika Kragujevac može imati do 15 zaposlenih, Niš 16,5, Novi Sad 18 a Beograd 18,5 zaposlenih.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.