Izvor: B92, 23.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpremnine za radnike uljare Sunce

Sombor -- Radnicima somborske uljare "Sunce" ponuđene su otpremnine od 160 evra po godini staža.

Radi se o grupi radnika koje je većinski vlasnik raporedio na rad u poslovnu jedinicu u Vrbasu. Dogovor o isplati otpremnina postignut je danas popodne na pregovorima koje su, uz posredovanje predsednika opštine Sombor, vodili predstavnici "Inveja" Predraga Rankovića Peconija i sindikata "Sunca".

Kako je na konferenciji za novinare rekao predsednik opštine Jovan Slavković, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otpremnine su dobrovoljne i radnici koji žele da nastave da rade biće premešteni na rad u "Vital" u Vrbasu.

Direktor "Inveja" Dejan Stanković rekao je da su pregovori bili teški ali da je dogovor ipak postignut. Predstavnici sindikata "Sunca" očekuju da će svi radnici prihvatiti ponuđene otpremine.

Reč je o 37 radnika koje je kompanija Invej uputila 23. oktobra na rad u poslovnu jednici "Sunca" u Vrbasu iako su iz Sombora i koji su radili dvokratno bez konkretnih radnih zadataka.

Posle pritiska sindikata i razgovora ministra rada Rasima Ljajića sa predstavnicim većinskog vlasnika radno vreme je promenjeno u jednokratno. U pregovore o statusu tih radnika uključio se i predsednik opštine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.