Otkupne cene vrganja  prepolovljene

Izvor: S media, 19.Jul.2009, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkupne cene vrganja prepolovljene

Otkupne cene vrganja su više nego prepolovljene, zbog velike ponude i pada kvaliteta, izjavio je danas za Tanjug Milić Popović, vlasnik čačanskog "Interfuda" koji je najveći srpski izvoznik pečuraka.

Kišna godina pogodovala je rastu pečuraka, ali je i pokvarila njihov uobičajeni kvalitet, pa je otkupna cena vrgnja pala sa 300 na 120 dinara.

"Trenutna ponuda je velika i otkupljivači su zabrinuti za plasman već preuzetih količina", rekao je Popović i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da su neke firme prestale sa otkupom.

Prema njegovim rečima, situacija je slična i u nekoliko okolnih zemalja.

"Gotovo 98 odsto sveže, suve i preradjene pečurke isporučujemo kupcima u Italiji, Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Švajcarskoj i Holandiji.

U poslednje tri godine prosečno smo izvozili po 700 tona pečuraka, u vrednosti od oko tri miliona evra", istakao je Popović.

On je rekao da "Interfud" razmatra mogućnost da izvozne poslove proširi i na tržište Rusije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.