Otkud problemi? Pala prodaja oružja za čak 23%

Izvor: B92, 17.Jan.2019, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkud problemi? Pala prodaja oružja za čak 23%

Berlin -- Vlada Nemačke prošle godine prodala je oružja i vojne opreme u vrednosti do 4,8 milijardi evra.

Prodaja oružja, tehnike i opreme pala je čak 23 odsto u 2018. godini, u poređenju sa 2017. godinom.

Najjača evropska ekonomska sila je 2015. godine oborila je rekord u izvozu naoružanja. Tom prilikom su drugim državama prosledili oružje u vrednposti od 7,8 milijardi evra, piše Anadolija a prenosi balkans.aljazeera.net.

Ovaj pad prodaje možda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne bi bio tako veliki, da Vlada Nemačke krajem prošle godine nije donijela odluku da obustavi prodaju naoružanja Saudijskoj Arabiji, zbog ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Nemački koncerni su samo od januara do oktobra prošle godine u Saudijsku Arabiju izvezli oružje vredno 160 miliona evra.

Pored Saudijske Arabije, veliki kupac nemačkih "cevi" je Turska. Prošle godine njima je isporučeno oružje u vrednosti 200 miliona evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Problemi? Pala prodaja oružja za čak 23%

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2019, 10:33

Vlada Nemačke prošle godine prodala je oružja i vojne opreme u vrednosti do 4,8 milijardi evra...Prodaja oružja, tehnike i opreme pala je čak 23 odsto u 2018. godini, u poređenju sa 2017. godinom...STIGLE SREĆNE VESTI: Kvote za čelik rešene na zadovoljavajući način i za Srbiju i za EU!..Najjača...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.