Otkrivamo detalje Akvatik centra: Evo šta će da se gradi FOTO

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 12:58

Otkrivamo detalje Akvatik centra: Evo šta će da se gradi FOTO

U okviru kompleksa Nacionalnog stadiona i Ekspo centra u Surčinu gradiće se Akvatik centar – sportski centar za vodene sportove.

Predviđeno je da zauzima ukupnu površinu od 10 hektara, kao i da može da primi 4.000 gledalaca.

Izgradnju ovog centra je prethodno najavio ministar finansija Siniša Mali prilikom predstavljanja plana za Ekspo 2027. Akvatik centar bi trebalo da bude izgrađen po FINA standardima za svetske vodene sportove.

"U Surčinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradimo remek-delo arhitekture, a to je novi nacionalni stadion. Zatim, novi Akvatik centar za vodene sportove u našoj zemlji sa bazenima, skakaonicama i svim neophodnim stvarima za održavanje i evropskih i svetskih prvenstava", precizirao je Mali krajem januara, kada je obišao radove.

Vlada Srbije odlučila je da osnuje preduzeće SPV Akvatik centar sa sedištem u beogradskom stambeno-poslovnom kompleksu Petica na Novom Beogradu.

Preduzeće Akvatik centar imaće osnovni kapital vredan 100.000 dinara i biće registrovano za delatnost izgradnje "ostalih nepomenutih građevina".

Nakon izgradnje sportskog kompleksa za vodene sportove, po izdavanju upotrebne dozvole i upisu objekta u katastar nepokretnosti i prava na njima, odnosno po isteku roka od pet godina, biće ispunjeni uslovi za prestanak društva u skladu sa zakonom, a sva prava i obaveze privrednog društva prenose se na Republičku direkciju za imovinu Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.