Otkazuju 1.600 letova? Najavljen jedan od najvećih štrajkova pilota

Izvor: B92, 06.Sep.2019, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazuju 1.600 letova? Najavljen jedan od najvećih štrajkova pilota

London -- Avio-kompanija Britiš ervejz naredne nedelje suočiće se sa verovatno jednim od najvećih štrajkova pilota, jer je odbila nastavak pregovora sa sindikatom Balpa.

Piloti su najavili štrajk u ponedeljak i utorak, kao i 27. septembra, zbog neslaganja oko plata.

Štrajk bi mogao da obuhvati oko 90 odsto od 4.300 zaposlenih u Britiš ervejzu.

Sindikat je naveo da piloti britanske avio-kompanije prvi put stupaju u štrajk, zbog kojeg bi 1.600 letova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moglo da bude otkazano naredne nedelje, a to bi ugrozilo nekoliko hiljada putnika.

Uprava avio-kompanije kasno sinoć je odbila predlog sindikata da ne bude štrajka ako se nastave pregovori.

Britiš ervejz nije jedina avio-kompanija koja se suočava sa štrajkom nezadovoljnog osoblja. Irski Rajaner (Ryanair) je najavio štrajk u septembru, dok je francuski Er Frans (Air France) bio suočen sa štrajkom 2018. godine, pre nego što je postignut dogovor.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otkazuju 1.600 letova? Najavljen jedan od najvećih štrajkova pilota

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2019

Avio-kompanija Britiš ervejz naredne nedelje suočiće se sa vjerovatno jednim od najvećih štrajkova pilota, jer je odbila nastavak pregovora sa sindikatom Balpa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.