Otkazi za 590 radnika kompanije Vestas u dve zemlje

Izvor: B92, 27.Sep.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazi za 590 radnika kompanije "Vestas" u dve zemlje

Kopenhagen -- Proizvođač turbina za vetar "Vestas" saopštio je da će ukinuti 590 radnih mesta u svojim postrojenjima za proizvodnju propelera u Nemačkoj i Danskoj.

U saopštenju se navodi da će ukidanjem 500 radnih mesta biti prepolovljen broj radnika u postrojenju u Lauhameru, u Nemačkoj, a da će 90 njih koji su plaćeni po satu biti otpušteno u Lemu, u Danskoj.

Saopštenje "Vestasa" objavljeno je dan nakon što je njihov glavni konkurent "Simens Gamesa" najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otpuštanje do 600 radnika u Danskoj, prenosi capital.ba.

"Vestas" je najavio da će investirati u druge vrste propelera na osnovu potražnje za njihovom novom platformom "EnVentus", koja je modularnog dizajna, a čime je omogućena proizvodnja turbina po narubdži bez povećanja broja komponenti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.