Otkazi u „Ju-Es stilu” za 250 radnika

Izvor: Blic, Beta, 04.Jul.2009, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazi u „Ju-Es stilu” za 250 radnika

U kompaniji „Ju-Es stil Srbija” priprema sa socijalni program, po kome će između 150 i 250 zaposlenih u administraciji i takozvanim pratećim celinama fabrike, kao tehnološki višak napustiti smederevsku železaru. Ovo je „Blicu” potvrđeno iz Samostalnog sindikata „ Ju-Es stil Srbija”.

Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata „Ju-Es stil Srbija” Siniše Prelića, ovo otpuštanje radnika nema veze sa svetskom ekonomskom krizom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već je reč o racionalizaciji poslovanja kompanije, koja bi se dogodila i da uslovi na tržištu čelika nisu nepovoljni za njeno funkcionisanje.

- Nije nam saopšten konačan broj zaposlenih u administraciji, koji figuriraju kao višak, ali znamo da je reč o 150-250 radnika. Analize stanja na nivou cele korporacije, rađene su pre mesec dana i na osnovu njih utvrđeno je da naša kompanija, u sistemu „Ju-Es stila” prednjači po višku radnika. Proteklih dana kolale su razne dezinformacije o masovnim otpuštanjima i zatvaranju pogona, ali odgovorno tvrdim da je ovo jedina i prava istina - kaže Prelić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.