Otkazano javno nadmetanje za deo Beogradjanke, nije bilo zainteresovanih

Izvor: Beta, 31.Jul.2020, 13:24

Otkazano javno nadmetanje za deo Beogradjanke, nije bilo zainteresovanih

Javno nadmetanje za deo Palate "Beograd" (Beogradjanke), koje je bilo zakazano za danas, je otkazano, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, preneo je RTS.Grad Beograd ponudio je na prodaju svoj deo Palate "Beograd" po početnoj ceni od 20,6 miliona evra. Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju sva fizička i pravna lica, a ukupno je ponudjeno više od 19.000 metara kvadratnih poslovnih prostora u ovoj zgradi.Budući kupac treba da u roku od tri godine izvede gradjevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta, uz obavezu da neće promeniti namenu zgrade.Grad je obavezao kupca da položi depozit od deset odsto procenjene vrednosti, koji može da bude i veći, ukoliko se na tenderu bude pojavilo više ponudjača."Beogradjanka" je jedan od simbola glavnog grada i važila je za jednu od najmodernijih zgrada na Balkanu.  Danas pravi velike gubitke i iz Uprave grada smatraju da nema potrebe da gradjani plaćaju njeno održavanje."Beogradjanka" je gradjena od 1969. do 1974. godine po projektu arhitekte Branka Pešića i jedno je od najznačajnijih ostvarenja beogradske arhitekture s kraja 1960-ih godina. Sa 23 sprata bila je najviša zgrada u Beogradu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkazano javno nadmetanje za deo Beograđanke, bez zainteresovanih kupaca

Izvor: Danas, 31.Jul.2020

Javno nadmetanje za deo Palate "Beograd" (Beograđanke), koje je bilo zakazano za danas, je otkazano, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, preneo je RTS.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.