Izvor: B92, 16.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazan štrajk rudara

Jagodina -- Rudari jamske eksploatacije uglja postigli su danas u Beogradu dogovor sa ministrom za rad i zapošljavanje Slobodanom Lalovićem.

Dogovorom je utvrđeno da se cena radnog časa poveća sa 82 na 88 dinara, čime su ispunjeni rudarski zahtevi, zbog kojih su rudari prethodno najavljivali protest za četvrtak, 18. januar, ispred Vlade Srbije.

Kako je za B92 rekao predsednik Sindikata najvećeg rudnika uglja "Rembas" u Resavici Zvonimir Žnider, rudari su potpisali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sporazum sa ministrom Lalovićem.

Tako je cena radnog časa za tri dinara manja od prvobitno tražene cene od 91 dinar, ali su zato u naredna tri meseca i subvencije države rudnicima uvećane za 50 odsto i iznosiće 120 umesto sadašnjih 80 miliona dinara mesečno.

Takođe, država je preuzela obavezu da izmiri sve zaostale doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje rudara, koji nisu plaćeni poslednjih šest meseci, i da do 15. marta potpiše Kolektivni ugovor sa ovlašćenim sindikatima rudnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.