Otežana proizvodnja uglja u Kostolcu

Izvor: NaDlanu.com, 11.Feb.2012, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otežana proizvodnja uglja u Kostolcu

Termoelektrane i kopovi "Kostolac", saopštili su u subotu da je proizvodnja uglja u Kostolcu redovna, iako je otežava jaka košava, i da se termoelektranama isporučuje blizu 25.000 tona uglja dnevno.

"U termoelektranama u Kostolcu na sva četri bloka proizvodnja je maksimalna i sistemu elektroprivrede isporučuje se nešto više od 21 milion kilovat sati dnevno", navodi se u saopštenju.Međutim, istaknuto je da je "sistem prenapregnut", tako da se "ovakva maksimalna proizvodnja može >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << održati još desetak, petnaest dana, s obzirom da se troše i rezerve uglja sa deponija", a u preduzeću se nadaju da će se vremenske prilike popraviti već od naredne nedelje.BEOGRAD, 11. februra 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.