Osnovana MIMA - na čelu Ana Stanić

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2021, 15:46

Osnovana MIMA - na čelu Ana Stanić

Jedna od ključnih tema u narednom periodu biće promocija i zaštita domaće muzike i autorskih prava.

Muzički izvođači i muzički autori (MIMA) nova je grupacija u okviru Udruženja za kreativnu industriju Privredne komore Srbije, na čije čelo je danas izabrana Ana Stanić, muzički umetnik.

- Ovo je prelep dan za muzičare jer prvi put imamo svoje predstavnike u Privrednoj komori Srbije. Radićemo na rešavanju problema poslovanja u ‘sivoj zoni’ kako bi cela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << muzička industrija imala korist - izjavila je Stanić, koja će obavljati funkciju predsednika Grupacije dok će njen zamenik biti Željko Vasić, muzički umetnik.

Vida Samardžić, sekretarka Udruženja za kreativnu industriju PKS kaže da će kroz Komoru izvođači i autori zajedno raditi na inicijativama pred nadležnim institucijama, ali i sa ostalim članovima komorskih udruženja u cilju unapređenja cele muzičke industrije u Srbiji.

 -Verujemo da ćemo uspeti kroz komorski sistem da dostignemo željene ciljeve, poput zaštite domaćeg muzičkog stvaralaštva kroz kulturne i privredne institucije - izjavila je Samardžić.

Grupaciju su inicirala i formirala reprezentativna Udruženja muzičkih izvođača i autora: Udruženje muzičara džez, rok i zabavne muzike Srbije, Udruženje komprozitora Srbije, i Savez estradnih muzičkih umetnika Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.