Osam ponuda za Telekom Srbiju, do ponedeljka uži izbor

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Avg.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam ponuda za Telekom Srbiju, do ponedeljka uži izbor

BEOGRAD - Privatizacioni savetnik za prodaju Telekoma - Lazard, obavestio je danas vladinu komisiju da postoji osam ponuda koje ispunjavaju uslove za privatizaciju te kompanije, a odluka o užem izboru biće doneta do ponedeljka, izjavio je ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

On je Tanjugu rekao da će komisija do ponedeljka odlučivati koje od tih kompanija ulaze u uži izbor za privatizaciju Telekoma.

"Videćemo da li svih osam ponuda ide u uži izbor >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i u ponedeljak će se utvrditi konačna lista", precizirao je on.

"Od ponedeljka ćemo uputiti dopis onima koji budu ušli u uži izbor i oni u roku od 14 dana treba da otkupe dokumentaciju i posle toga imaju pravo da ostvare uvid u kompletno poslovanje Telekoma", precizirao je Ljajić.

Ministar je rekao da i druge kompanije, koje ispunjavaju uslove, mogu da podnesu zahtev vladinoj Komisiji u daljem toku procesa privatizacije.

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović je rekla da je privatizacija Telekoma dobra za srpsku ekonomiju i da je vlada prodaju te kompanije ne koristi kao "predizborni trik".

"Imajući u vidu podatke kako funkcioniše kompanija i probleme sa kojima se susreće i, sa druge strane, našu želju da se ona razvija, potpuno je prirodno da se ide u taj proces", rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare u prostorijama SNS, čija je potpredsednica.

Ona nije želela da licitira sa iznosima niti zainteresovanim kompanijama pre odluke o užem izboru, koja bi trebalo da bude doneta do ponedeljka.

Ministarka je, odgovarajući na konstataciju novinara da će Telekom možda biti prodat u predizbornoj godini, rekla da vlada ne koristi prodaju Telekoma kao predizborni trik, ističući da je mnogo toga urađeno tokom samo ove godine jer se vlada opredelila da ispunjava postavljene ciljeve i donosi teške odluke kako bi se uredilo društvo i država.

"Činimo teške poteze, od fiskalne konsolidacije, rešavanja preduzeća u restrukturiranju. Ako biste za svaku stvar govorili da je predizborni trik... To su teške odluke... I odluka o privatizaciji za neke je teška, za neke laka, a mi smatramo da je dobra za ekonomiju Srbije i tako vodimo politiku vlade, a ne da li je predizborni trik ili ne", rekla je Mihajlović.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.