Osam-devet milijuna razloga za Huljićev odlazak na Novi Zeland

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Jul.2015, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam-devet milijuna razloga za Huljićev odlazak na Novi Zeland

ZAGREB - Nakon što je jedan internetski portal prije nekoliko dana objavio lijep i prilično prijateljski, mogli bi reći i gotovo iskreni razgovor sa Tončijem Huljićem, našim vrlo uspješnim estradnim skladateljem i vođom skupine Magazin, u kojemu je "prijelomna vijest" da Huljić želi odseliti iz Lijepe naše na daleki, vrlo daleki Novi Zeland, te da će tamo pomalo preseliti i kompletnu obitelj, zapitali smo se kao i mnogi, što bi mogli biti razlozi za tako drastičnu odluku. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

Naravno, u ovom tekstu ima dosta toga što je "navodno", jer ništa Huljić nije rekao meni osobno, ali bogme još nije ni demantirao što je tamo razgovarao. Huljić je, bez obzira što mislili o kvalitetama njegova rada, jedan od par najpopularnijih hrvatskih zabavnoglazbenih skladatelja, ujedno, prema godišnjim izvještajima iz ZAMP-HDS-a i jedan od najplaćenijih u Hrvatskoj.

I sad takav čovjek odluči odjednom da je ovdje sve tlaka i naopako i kaže kako će svoj dosadašnji život baciti u smeće?! I otići će zamalo najdalje odavde što može. Razvila se na Facebooku velika velika rasprava, pa osim tipičnih bljuvotina, bilo je i pametnih razmišljanja, a sve u svemu ljudi su preneraženi Huljićevim stavom, i uglavnom se sve svodi na pitanje "Što mu bi?"

Možda nije adekvatna usporedba, ali zamislite nekog vrlo vrlo uspješnog kirurga s Firula ili Rebra, koji kaže da će otići u Oceaniju i na vrlo vrlo udaljenom otoku otvoriti ordinaciju opće prakse. Što bi rekli za takvu navodnu odluku; da je kit prolupao, da ga žena vara s najboljim prijateljem i da ih je ulovio na djelu, ili da mu je mafija rekla "bježi il ti režemo kažiprst". Kako god bilo gadno je i potpuno neuobičajeno.

No dok sam ja tako smišljao što bi navodno bio razlog Tončijevog "rastajem se idioti s vama", stigne mi poruka od jednog vrlo vrlo upućenog glazbenog djelatnika koji mi kaže:

- Tonči misli da će proći kao Bregović pa uzimati 50.000 eura po nastupu. Naime, ima kreditnog duga 8-9 milijuna eura pa misli da bi tako mogao riješiti problem.

Odgovorim šaljivo: A da ga Mamić proda vani? Ni fifti-fifti nije loše!

Stiže ponovo ozbiljan, znalački i promišljeni odgovor:

- Nema šansi... On nema pojma da Bregovića plaćaju manjine u državama di nastupa. Dalmatinski đir u etno priči nije strancima uopće zanimljiv. Riječka klapa Kastav je bila PRVA u Koreji na svjetskom skupu etno glazbe pa se ništa nije desilo.

Stvarno ne znam gdje je Tonči Huljić mogao ulupati tolike milijune, jer je navodno poput hobotnice uključen u raznorazne poslove, koji odreda svi donose velik novac, no vjerujem pouzdanom izvoru.

Navodno je  Goran Bregović (evo svima ekskluzivna informacija!) nedavno potpisao veliki ugovor o autorskom zastupanju na idućih 50 godina – dakle doživotno (!) sa Croatia Recordsom. Pa vidite gdje je najbolje. Eto ti i vrapci i komarci i Novi Zeland...

Foto: story.rs

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.