Organizatori Poljoprivrednog sajma očekuju veliku posetu i dobre ekonomske efekte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2022, 11:25

Organizatori Poljoprivrednog sajma očekuju veliku posetu i dobre ekonomske efekte

Konačno u redovnim, majskom terminu i uživo formatu, Novosadski sajam će od sutra ugostiti 1.100 izlagača iz 21 zemlje na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

Organizatori tvrde da će, po obimu, ovogodišnji međunarodni poljoprivredni sajam dostići 80 odsto rekordnog iz 2019. godine.

"Deo izlagača iz dela sveta gde je ratna kriza je izostao, znači Rusija i Ukrajina i Belorusija. Inidirektno iz Rusije imamo predstavljen traktor Belorus.

Na ovogodišnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << priredbi Imaćemo prisustvo izlagača iz 21 zemlje sveta a među njima se pojavljuju kao nove zemlje Angola i Maroko rekao je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Što se tiče efekata sajma, ono što je sigurno je da će sajam biti bolji no što je bio protekle godine, jer se sajamska priredba vratila u redovan termin a takođe su izašli iz kovid režima te se samim tim očekuje i mnogo veća poseta.

S druge strane, poslovni ljudi su željni susreta i odnosa "face to face" a biće i obezbeđene poljoprivredne mašine. Tu si i druge atraktivnosti poput stočarstva, ocene kvaliteta, transfera znanja u master centru i drugih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novosadski sajam poljoprivrede ponovo u punom obimu, izlagači iz 21 zemlje

Izvor: RTS, 21.Maj.2022, 05:52

Danas se otvara 89. Međunarodni sajam poljoprivrede na Novosadskom sajmu. Ovo je prvi put od 2019. godine da se manifestacija održava u punom obimu, a predstaviće se izlagači iz dvadeset jedne zemlje. . Najprestižniju regionalnu manifestaciju, dve godine tresla je kriza...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.